ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Αναστασιάδης: «Υπάρχει μία αντίληψη από την ΕΕ ότι δεν πάει άλλο με τις τουρκικές προκλήσεις»

Ν. Αναστασιάδης: «Υπάρχει μία αντίληψη από την ΕΕ ότι δεν πάει άλλο με τις τουρκικές προκλήσεις»

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η κατάσταση με την Τουρκία δείχνει να έχει εκνευρίσει ακόμη και τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιούν τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες.

Η ΕΕ αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις έκνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης που θα συνέλθει στις 13 Ιουλίου. Το Βερολίνο, που ανέλαβε την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του τη διευθέτηση των τουρκικών γεωτρήσεων σε ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου ή ενδεχομένως στην Κρήτη, ως προϋπόθεση ενός «διαλόγου σε βάθος» μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας

O κ. Αναστασιάδης, προσερχόμενος το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουμε ήδη ζητήσει σημαντικά πράγματα από την ΕΕ για την Τουρκία και ερωτηθείς αν υπάρχει διάθεση από την ΕΕ για να ασκηθούν πιο σοβαρές πιέσεις ή κυρώσεις προς την Τουρκία, είπε ότι «γίνονται τα αναγκαία διαβήματα, οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, και τη Δευτέρα θα υπάρξει η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που θα την ακολουθήσουν ενδεχόμενα και κάποιες άλλες».

«Νομίζω ότι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση αν αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση, ο Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.