ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ικανοποιημένος από τις δηλώσεις Ζ.Μπορέλ ο Μ.Ακιντζί: «Ο διάλογος είναι η λύση για την Αν. Μεσόγειο»

Ικανοποιημένος από τις δηλώσεις Ζ.Μπορέλ ο Μ.Ακιντζί: «Ο διάλογος είναι η λύση για την Αν. Μεσόγειο»

Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη «σωστή», όπως την χαρακτήρισε, τοποθέτηση του Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τον οποίο ο «διάλογος είναι η διέξοδος για να βρεθούν λύσεις» για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε γραπτή του δήλωση ο Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας την ομιλία Ζοζέπ Μπορέλ και σημειώνοντας την αναφορά του στη σημασία της Τουρκίας στην περιοχή, εξέφρασε την ετοιμότητά του «για κάθε είδους συνεργασία με τον κ. Μπορέλ, στη βάση του ΟΗΕ υπό την επίβλεψη της ΕΕ, είτε στο θέμα του φυσικού αερίου είτε στο Κυπριακό».

Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του γιατί ο κ. Μπορέλ εξέφρασε θέσεις παρόμοιες με τις απόψεις που ο ίδιος είχε εκφράσει στον Ευρωπαίο αξιωματούχο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την επίσκεψη του κ. Μπορέλ στην Κύπρο, κατά την οποία δεν συναντήθηκαν.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι εδώ και καιρό δηλώνει πως η ενεργειακή ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να εξευρεθεί εάν από αυτή αποκλείονται η Τουρκία και το ψευδοκράτος. «Έχουμε τονίσει εδώ και χρόνια ότι οι πλευρές θα πάρουν η κάθε μια τον δικό της δρόμο εάν δεν υπάρχει διάλογος και συμφιλίωση, κάτι που θα οδηγήσει σε εντάσεις».

Η πρότασή του τον περασμένο Ιούλιο για το φυσικό αέριο, συνέχισε, είναι προς την κατεύθυνση του διαλόγου και της εξεύρεσης συμφωνίας. «Ο κ. Μπορέλ πλέον γνωρίζει αυτά τα θέματα» είπε. Ανέφερε δε ότι μετά την εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Μπορέλ έχει αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος της ομάδας του «προεδρικού» με την ομάδα του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

«Ο τρόπος για να μείνετε μακριά από εντάσεις, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που θα βλάψουν όλους είναι να επιδείξετε τη βούληση για διάλογο και επίλυση προβλημάτων. Ως τουρκοκυπριακή πλευρά, το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίσταση» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εύχομαι να φέρει θετικά αποτελέσματα η στάση του κ. Μπορέλ που αντιλαμβάνεται την σημασία της Τουρκίας έναντι της αντίληψης του αποκλεισμού της Τουρκίας, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.