Ν. Αναστασιάδης: «Οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε με Ρωσία και Κίνα δεν θα χαλάσουν ποτέ»

Ν. Αναστασιάδης: «Οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε με Ρωσία και Κίνα δεν θα χαλάσουν ποτέ»

Στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία και την Κίνα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την προγραμματιζόμενη ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παράσχουν τη Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κύπρο από το οικονομικό έτος 2021.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο σημείωσε ότι το πρόγραμμα προβλέπει «πολύτιμη εκπαίδευση και εκπαίδευση σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές και πρότυπα των ΗΠΑ», στοχεύει στην «ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια», διευκολύνει τις «σημαντικές επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ηγετών της άμυνας» και προωθεί μια «κοινή κατανόηση των κοινών διεθνών προκλήσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης και ταυτόχρονα να διαβεβαιώσω τους ενδιαφερόμενους ότι οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε με τη Ρωσία ή την Κίνα δεν θα χαλάσουν ποτέ. Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος προσπαθεί για τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» δήλωσε ο Αναστασιάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.