Στο πλευρό Ερντογάν η κυβέρνηση των Κατεχόμενων: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την Αγία Σοφία»

Στο πλευρό Ερντογάν η κυβέρνηση των Κατεχόμενων: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την Αγία Σοφία»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση για την Αγιά Σοφιά εξέφρασε ο ψευδοπρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για άλλα θέματα επικαιρότητας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Τατάρ και Ερντογάν συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 αλλά και το «άνοιγμα στο εξωτερικό» του ψευδοκράτους (ΣΣ: την έναρξη πτήσεων από και προς Τουρκία). Ο κ. Ερντογάν ανέφερε στον κ. Τατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», ότι η Τουρκία δίδει μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη και την επιτυχή έξοδο του ψευδοκράτους από αυτή την περίοδο.

Ο Ερσίν Τατάρ σε σχόλιο χθες το βράδυ για την Αγιά Σοφιά εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι θα ανοίξει για προσευχή και υποστήριξε ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά σε αυτή την απόφαση.

Στην δήλωσή του ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι «η Αγία Σοφία είναι τουρκική από το 1453, τζαμί και ταυτόχρονα παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η απόφαση του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας να λειτουργεί η Αγιά Σοφιά ως μουσείο και την ίδια ώρα να ανοίξει για προσευχή είναι έγκαιρη και προκαλεί ικανοποίηση. Ούτε η ε/κ διοίκηση ούτε και κανένας άλλος έχει νόημα ή σημασία να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση ενός κράτους ή των θεσμών του. Το τουρκικό έθνος, όπως και χθες και σήμερα σέβεται όλες τις θρησκείες. Να μην αλλοιώνει κανείς την απόφαση που λήφθηκε».

Συνεχάρη την Τουρκία για αυτή την απόφαση και ευχήθηκε «καλορίζικη» για τον ισλαμικό κόσμο και «το έθνος μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής από την τ/κ πολιτική ηγεσία δεν υπήρξε άλλο σχόλιο ή τοποθέτηση για την Αγιά Σοφιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.