Κύπρος: 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Σε αλλοδαπούς που ήρθαν από Τουρκία τα 3

Κύπρος: 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Σε αλλοδαπούς που ήρθαν από Τουρκία τα 3

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, από τα οποία τα 3 καταγράφηκαν σε αλλοδαπούς που είχαν φτάσει στο νησί μέσω Τουρκίας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1504 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν έξι κρούσματα ως ακολούθως:

• Από σύνολο 767 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
• Από σύνολο 131 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
• Από σύνολο 95 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κρούσματα από τις ειδικές ομάδες είναι αλλοδαποί που έφτασαν στα κατεχόμενα από την Συρία μέσω Τουρκίας και υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν την εισαγωγή τους στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Το άτομο που αφίχθηκε από το εξωτερικό είναι ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίων Χουάν Φελίπε που έφτασε από την Βραζιλία μέσω Ζυρίχης με ειδική άδεια χθες. Υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Οι άλλοι ασθενείς είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον εργαζόμενης σε ξενοδοχείο που είχε βρεθεί θετική στον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1031.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.