ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

UNIFIL: Μετακινείται στη Λεμεσό έπειτα από την καταστροφή στη Βηρυτό

UNIFIL: Μετακινείται στη Λεμεσό έπειτα από την καταστροφή στη Βηρυτό

Η UNIFIL, έπειτα από την καταστροφή που υπέστη ο λιμάνι της Βηρυτού, μεταφέρει την έδρα της στο λιμάνι της Λεμεσού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών βολιδοσκόπησε τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ώστε να φιλοξενηθούν τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στη δύναμη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή, η Λευκωσία έθεσε στη διάθεση του ΟΗΕ εγκαταστάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή των οποιονδήποτε διευκολύνσεων. Τόνισε ότι η απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι θετική, μετά και τη συγκατάθεση που έδωσε η φιλοξενούσα χώρα, που είναι ο Λίβανος.

Εντός της ημέρας, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, αναμένεται από τον ΟΗΕ να επανέλθει με λεπτομέρειες για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των πολεμικών σκαφών από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ότι αποτελεί τον πλησιέστερο και έναν από τους σημαντικότερους εταίρους του Λιβάνου. Χαρακτήρισε επίσης ως ψήφο εμπιστοσύνης την επιλογή της Κύπρου ως βάση της UNIFIL από τον ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του διεθνούς οργανισμού κατατέθηκε λίγη μόνο ώρα μετά τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάσκεψη των διεθνών δωρητών για το Λίβανο, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία προσκλήθηκε και ενίσχυσε την προσπάθεια με 5 εκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Alphanews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.