ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κύπρος: «Καθ΄ ολοκληρία ψευδείς οι ισχυρισμοί του Μ.Τσαβούσογλου»

Κύπρος: «Καθ΄ ολοκληρία ψευδείς οι ισχυρισμοί του Μ.Τσαβούσογλου»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος εξέφρασε την αποφασιστικότητα και δεδηλωμένη βούληση της κυπριακής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο, το Νοέμβριο του 2019.

«Οι θέσεις της Τουρκίας, όπως αυτές έχουν εκφραστεί την τελευταία περίοδο, ακόμη και χθες, από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν είναι νέες. Τα ίδια ακριβώς είπε μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, εξέλιξη που ήταν το αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Οι ισχυρισμοί που πρόβαλε τότε ήταν καθ΄ ολοκληρία ψευδείς, ενώ οι θέσεις του, όπως προβάλλονται τις τελευταίες μέρες, αποτελούν την πάγια τουρκική θέση και πολιτική για το Κυπριακό στην οποία οφείλεται και η μη λύση τα τελευταία 46 χρόνια».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Κούσιος συνεχίζει λέγοντας:

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε γιατί ο κ. Τσαβούσογλου επιλέγει αυτή την περίοδο να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, μετά την πιστοποίηση της ετοιμότητας του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό και αφού κάλεσε τα μέρη να απέχουν από οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες καθώς και να εφαρμόζουν ΜΟΕ. Ταυτόχρονα, διερωτόμαστε γιατί η Τουρκία συνεχίζει την εισβολή της στην ΑΟΖ μας, ανανεώνει τις navtex και απειλεί για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος τονίζει: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα και δεδηλωμένη βούληση της να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο, το Νοέμβριο του 2019, στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ από το σημείο όπου μείναμε στο Κραν Μοντανά, νοουμένου ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις έκνομες της ενέργειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.