Ν.Αναστασιάδης: «Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες του καθενός»

Ν.Αναστασιάδης: «Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες του καθενός»

Ο Νίκος Αναστασιάδης μέσα από την ομιλία του στον ΟΗΕ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ζήτησε να λύσουν τις διαφορές τους μέσα από τον διάλογο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου μιλώντας χτες στον ΟΗΕ, απηύθυνε πρόσκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με διάλογο και υπέδειξε προς τον Τούρκο ομόλογό του πως οι διαφωνίες τους σ’ ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσαν επίσης να λυθούν μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη.

Με μια ομιλία καταπέλτη για την Τουρκία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε σε έντονο ύφος στον Ταγίπ Ερντογάν «συμφωνώντας» με την αναφορά του Τούρκου προέδρου ότι «η προτεραιότητά μας είναι να επιλύσουμε διαφορές με ειλικρινή διάλογο, βασισμένο στο διεθνές δίκαιο και σε μια ακριβοδίκαιη βάση».

Θέλοντας να καταδείξει ότι άλλα δηλώνει και άλλα πράττει ο Τούρκος Πρόεδρος, ο Ν. Αναστασιάδης έθεσε το ερώτημα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν ο κ. Ερντογάν πραγματικά ενστερνίζεται τα πιο πάνω κι αν πιστεύει ειλικρινά ότι οι ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συμβατές με το Διεθνές Δίκαιο, τότε γιατί δεν αποδέχεται την πρότασή μας για έναν ειλικρινή διμερή διάλογο ή την παραπομπή του όλου θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο;» και τόνισε ότι «το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται μονομερώς σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες του καθενός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.