Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αρμένιων έξω από τις πρεσβείες Ρωσίας – ΗΠΑ – Γαλλίας

Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αρμένιων έξω από τις πρεσβείες Ρωσίας – ΗΠΑ – Γαλλίας

Οι Αρμένιοι που ζουν στην Κύπρο μέσω της σημερινής τους διαμαρτυρίας ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας για την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ο βουλευτής της αρμενικής κοινότητας Βαρτκές Μαχτεσιάν εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «στους Ελληνοκύπριος φίλους για τη συμπαράσταση» και «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο και την Ελλάδα», ευχόμενος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Η ευχή μου είναι την επόμενη φορά που θα συγκεντρωθούμε να είναι συγκέντρωση νίκης, σίγουρα θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος δεν θα πάρει κανείς το Αρτσάχ, ούτε την Αρμενία και για αυτό είμαι βέβαιος», είπε.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας, του Αρστάχ και της Κύπρου και πανό με συνθήματα όπως «Δόξα και Τιμή στους Ηρωες μας», «Artsakh is Armenia», «Artsakh Strong», «Stop Erdogan, Stop Aliyev». Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Τούρκοι, Αζέροι, Δολοφόνοι», «Εξω οι Τούρκοι από την Κύπρο, Εξω οι Τούρκοι από την Αρμενία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μαχτεσιάν παρέδωσε επιστολή σε εκπρόσωπους της Ρωσικής Πρεσβείας, της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Πρεσβείας της Γαλλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για να σταματήσει η επιθετική πράξη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.