ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μπαρμπαρός»: Εκτός κυπριακής ΑΟΖ μετά από μήνες – Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο

«Μπαρμπαρός»: Εκτός κυπριακής ΑΟΖ μετά από μήνες – Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο

Μετά από πολλούς μήνες το τουρκικό ερευνητικό «Μπαρμπαρός» αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και επέστρεψε στο λιμάνι της Ατταλείας.

Το «Μπαρμπαρός» επέστρεψε στο λιμάνι της Ατταλείας, χωρίς, όμως να έχουν ανακοινωθεί αν οι λόγοι αφορούν διαδικασίες συντήρησης ή σχετίζονται με την εν εξελίξει συζήτηση για σύγκληση Πενταμερούς Διασκέψεως για το Κυπριακοί.

Το «Μπαρμπαρός» πραγματοποιούσε έρευνες σε θαλάσσια οικόπεδα τα οποία η κυβέρνηση της Κύπρου είχε μισθώσει σε ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρίες και γενικά επί μήνες παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Παράλληλα, στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη, πιθανότατα στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος ανέλαβε σε σχέση με το Κυπριακό.

Τι ειπώθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο

Εν πρώτοις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία του μετέφερε την απόφαση του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό, στη Νέα Υόρκη.

Δεύτερο, ο Πρόεδρος ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 11 Ιανουαρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η άτυπη πενταμερής συνάντηση, η έκθεση των καλών υπηρεσιών του ΓΓ και η επιστολή που απέστειλε προσφάτως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον κ. Γκουτέρες.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε τις προτάσεις που διαβίβασε στον ΓΓ των ΗΕ, ανταποκρινόμενος και στην έκκληση του για συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που υποβοηθούν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακολούθησε εκτενής συζήτηση όπου τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό. Βεβαίως αυτό θα συζητηθεί και σε μεταγενέστερο στάδιο όταν καθοριστεί και συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής της διάσκεψης από τον ΓΓ των ΗΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.