Συνεχή πυρά ουκρανικού πυροβολικού κατά των ρωσοφώνων – Πεντάγωνο: «Πλήρης η υποστήριξή μας στην Ουκρανία»!

Συνεχή πυρά ουκρανικού πυροβολικού κατά των ρωσοφώνων –  Πεντάγωνο: «Πλήρης η υποστήριξή μας  στην Ουκρανία»!

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Ντονμπάς, αφού όλα δείχνουν ότι η Ουκρανία παίζοντας πολύ επικίνδυνα παιχνίδια έχει αρχίσει την επίθεσή της στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Όπως δείχνουν βίντεο από τα πυρά των πυροβολικού του ουκρανικού Στρατού κατοικίες καίγονται στο Zaitsevo, 49 χλμ. βορειοανατολικά του Ντόνετσκ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη όμως, ο αρχηγός του ουκρανικού Στρατού ανακοίνωση της έναρξη της επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με πηγές στο Ντόνετσκ υπάρχουν πυρά πυροβολικού που ακούγονται σε όλη την περιοχή στη γραμμή αντιπαράθεσης.,

Την ίδια περίπου ώρα ολοκληρωνόταν και η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά την οποία ο Μπάιντεν εξέφρασε την δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Παράλληλα τηλεφωνική συνομιλία είχε και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin με τον ουκρανό υπουργό Άμυνας Andriy Taran, με τον Austin να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν στο ακέραιο τη δέσμευσή τους για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

https://twitter.com/Grime_town/status/1378003149261320197

Από την άλλη οι προειδοποιήσεις της Μόσχας προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι συνεχείς. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οποιαδήποτε παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα απαντηθεί αναλόγως ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση στο Ντονμπάς ως «τρομακτική».

Μεγάλη υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ρωσικού Στρατού βρέθηκε στην Κριμαία, σε ένα ακόμη σημάδι επιδείνωσης της ήδη έκρυθμης κατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.