ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κύπρος εξέδωσε Anti-Navtex για έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Στην Navtex της η Τουρκία αναφέρει ότι θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες σε περιοχές βόρεια των κυπριακών ακτών από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου

Η Κύπρος εξέδωσε Anti-Navtex για έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Anti-Navtex μετά την έκδοση προειδοποίησης ναυσιπλοϊας (Navtex) από την Τουρκία ότι προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή είναι παράνομη.

Στην Navtex της η Τουρκία αναφέρει ότι θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες με το σκάφος «Bilim 2» σε περιοχές βόρεια των κυπριακών ακτών από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στην Anti-Navtex της Λευκωσίας, σημειώνεται ότι η Navtex που εξέδωσε η Τουρκία είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των διαδικασιών θαλάσσιας ασφάλειας.

Η δημιουργία έντασης στις κυπριακές θάλασσες, καταδεικνύει και τις προθέσεις της Τουρκίας σε σχέση με την νέα προσπάθεια του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Κύπρο για δεύτερη φορά η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην υπουργός εξωτερικών της Κολομβίας Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για να συναντηθεί εκ νέου με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μετά τις επαφές που είχε σε Αθήνα, Άγκυρα και Λονδίνο, διερευνώντας τις προθέσεις των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά το ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εκφράσει ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 στο Κραν Μοντανά, η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, δηλώνει πως δεν πρόκειται να πάει σε διαπραγματεύσεις αν πρώτα δεν αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα του ψευδοκράτους και δεν συμφωνηθεί ότι η λύση θα είναι λύση δύο κρατών. Με τις θέσεις της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, οι οποίες βρίσκονται εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ και αντίκεινται στα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχουν διαφωνήσει οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Βρετανία, η Ελλάδα και όλες οι χώρες που τοποθετήθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.