ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κυβέρνηση: Σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος

Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος; «Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα» αναφέρουν πηγές στην Κύπρο!

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση στην εκπροσώπηση των 10.000 Ρώσων στα Κατεχόμενα» λέει ο Ρώσος πρεσβευτής

Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος; «Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα» αναφέρουν πηγές στην Κύπρο!

(Ανανέωση): Δεν επιβεβαιώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Λευκωσία, με δηλώσεις του στο «Σίγμα», την ύπαρξη πρόθεσης της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η χαρακτηριστική δήλωσή του Στάνισλαβ Οστάτσι, ήταν πως «Δεν πρόκειται να γίνει μια ενέργεια ανοίγματος Προξενείου, εξηγώντας ότι για να ανοίξει, πρέπει να έρθουν σε επαφή με το λεγόμενο «Υπουργείο Εξωτερικών» και να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις, κάτι που δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «Εδώ και αρκετό καιρό επεξεργάζονται τρόπους για το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι περίπου δέκα χιλιάδες Ρώσοι που διαμένουν στα Κατεχόμενα».

Κάτι που προβληματίζει και μπορεί να ερμηνευθεί και ως προσπάθεια, να ασκηθούν εμμέσως πιέσεις στη Λευκωσία, χωρίς να αποκλείεται κανένα σενάριο περί πιθανής αναγνώρισης.

Αρμόδιες πηγές από τη Λευκωσία δεν αρνήθηκαν τη ρωσική βολιδοσκόπηση περί εξακρίβωσης των διαθέσεων της Λευκωσίας, σε ότι αφορά την πρόθεση τους να ρυθμίσουν το θέμα της προξενικής αρωγής στα κατεχόμενα.

(Αρχικό κείμενο): Μια νέα πτυχή που δείχνει μετά την ελληνική συμμετοχή στις αντι-ρωσικές κυρώσεις αλλά και της απόφασης για αποστολή όπλων στο Κίεβο, συμβαίνει στην Κύπρο ειλημμένη απόφαση της Μόσχας για τη λειτουργία ρωσικής προξενικής αρχής στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο.

Το ρωσικό χτύπημα κατά των αποφάσεων και πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης, με πιο πρόσφατη την σημερινή απόφαση του ΥΠΕΞ για αποστολή επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όπου ο Ν.Δένδιας ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, φαίνεται να είναι “ασύμμετρο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς και η Κύπρος που έχει αποφασίσει να ταχθεί απέναντι στην Ρωσία δεν πήρε ούτε έναν λόγο από τον “καλεσμένο” της κυπριακής Βουλής Β.Ζελένσκι για την εισβολή των Τούρκων λόγω… τεχνικού προβλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.