ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Τουρκία «απαντά» στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κύπρο: «Θα στείλουμε περισσότερο στρατό και όπλα στο νησί»

Ήδη 40.000 κατοχικός στρατός απειλεί την ελεύθερη Κύπρο

Η Τουρκία «απαντά» στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κύπρο: «Θα στείλουμε περισσότερο στρατό και όπλα στο νησί»

Την αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων στην Κύπρο σαν απάντηση στην άρση του εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κύπρο για την πώληση όπλων, προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος για άλλη μια φορά σχολίασε την «στρατιωτικοποίηση» ελληνικών νησιών υπό την ανοχή των ΗΠΑ.

Αυτές οι δηλώσεις ίσως θα έπρεπε να προβληματίσουν τους Κύπριους που ξεκίνησαν να πουλούν όπλα (όπως τα επιθετικά Mil-Mi-35) και να νομίζουν ότι θα αντικατασταθούν από αμερικανικά(;), αλλά στο τέλος μόνοι μας θα είμαστε, γι αυτό με αυτό το “τυράκι” ας μην μπουν σκέψεις για τα βαρέα T-80. BMR-3,BUK-M1,Tor-M1 κλπ.

«Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί (στην Κύπρο) για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται σε όπλα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Pamukkale,

«Ακόμα και αν ο κόσμος ορθώσει το ανάστημά του απέναντί μας, εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα.

Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σα να είπαν πως (οι Ελληνοκύπριοι) “συνεργάστηκαν στο ξέπλυμα χρήματος” και αυτή η απόφαση ελήφθη για να τους επιβραβεύσει. Δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε εκτός από τα όπλα; Δώστε χρήματα. Έχουν και αυτοί ανάγκες. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς;

Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται ως όπλα. Θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τη «στρατιωτιτκοποίηση» των ελληνικών νησιών για την οποία απειλούν διαρκώς οι Τούρκοι, ο Τσαβούσογλου είπε: «Όσο η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που ήταν άοπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα λάβουμε και εμείς τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την πολιτική ουδετερότητας και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολούθησε μια πολιτική ισορροπίας. Θα διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.