ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ξεκινούν δύο ερευνητικές γεωτρήσεις με την Eni-Total στην κυπριακή ΑΟΖ

Τι δήλωσε η υπουργός Ενέργειας

Ξεκινούν δύο ερευνητικές γεωτρήσεις με την Eni-Total στην κυπριακή ΑΟΖ

Ξεκινούν οι ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κύπρο με την Eni-Total, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με την κοινοπραξία Eni-Total, η οποία παραμένοντας δεσμευμένη στη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία, αναμένεται να πραγματοποιήσει δύο ερευνητικές γεωτρήσεις το 2022, με την πρώτη να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, δηλώνει η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Όπως αναφέρει η κ. Πηλείδου σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της εν λόγω κοινοπραξίας οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις από τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο Γλαύκος 2 από την κοινοπραξία ExxonMobil και Qatar Petroleum, η κ. Πηλείδου αναφέρει ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη. «Η κοινοπραξία έχει συλλέξει τα δεδομένα που χρειαζόταν και προχωρά με την αξιολόγησή τους. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται εντός των επομένων μηνών», τονίζει, σημειώνοντας ότι δεν αναμένεται οποιαδήποτε ανακοίνωση πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αναφορικά, τέλος με την πορεία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, η Κύπρια υπουργός Ενέργειας επισημαίνει ότι από το Νοέμβριο του 2019 οπότε και δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης μέχρι σήμερα, έχει μεσολαβήσει αλλαγή δεδομένων σε σημαντικό βαθμό, ενώ στο μεσοδιάστημα υπήρξε απόκτηση της Noble Energy από την Chevron.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλει η ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις αποφάσεις της κοινοπραξίας ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, το συντομότερο δυνατό» είπε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.