ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Καθυστερεί ο απόπλους του πλοίου με τη βοήθεια για τη Γάζα λόγω τεχνικών προβλημάτων

Δεν αποκλείεται ωστόσο το πλοίο να αναχωρήσει τις επόμενες ώρες για τον προορισμό του

Κύπρος: Καθυστερεί ο απόπλους του πλοίου με τη βοήθεια για τη Γάζα λόγω τεχνικών προβλημάτων

Η καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου «Open Arms» με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα που οδεύουν προς επίλυση όπως φαίνεται.

Αυτό ανέφερε αρμόδια πηγή στην ιστοσελίδα Cyprus Times, η οποία διαβεβαιώνει ότι σε πολιτικό επίπεδο όλα βαίνουν καλώς και μάλιστα από χθες το Ισραήλ είχε ανάψει το πράσινο φως για αναχώρηση του πλοίου με την ειδική πλατφόρμα στην οποία βρίσκονται οι περίπου 150 τόνοι τροφίμων και νερού.

Δεν αποκλείεται το πλοίο να αναχωρήσει τις επόμενες ώρες για τον προορισμό του, ωστόσο, όπως εξηγήθηκε, εάν αυτό γίνει, θα πρέπει να γίνει πριν πέσει το σκοτάδι, καθώς το πλοίο χρειάζεται 48 ώρες να φτάσει και πρέπει να βρίσκεται στη Γάζα με το φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι ο λόγος που χρειάζεται 48 ώρες για να φθάσει το πλοίο στον προορισμό του είναι επειδή ρυμουλκεί την πλατφόρμα κι αυτό θα καθυστερήσει το ταξίδι.

Πάντως σε πρωινή παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός της ημέρας θα καταστεί εφικτή η αναχώρηση από το λιμάνι Λάρνακας.

Ανάφερε, ωστόσο, ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο έως ότου υλοποιηθεί, αφού, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα, το εγχείρημα είναι πολυσύνθετο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία ήδη προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο, με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με δεύτερο πλοίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.