ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε σήμερα η Διακλαδική Τακτική Άσκηση «ΙΡΙΣ -2023» (βίντεο)

Η τελική φάση διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων Καλού Χωρίου και περιλάμβανε εξέταση σεναρίων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε σήμερα η Διακλαδική Τακτική Άσκηση «ΙΡΙΣ -2023» (βίντεο)

Σήμερα Τρίτη (24/10), ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΡΙΣ – 2023», με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού και μέσων της ενεργού δυνάμεως της Εθνικής Φρουράς., η οποία είχε αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς αναφέρει πως «αντικειμενικός σκοπός της ΤΑΜΣ “ΙΡΙΣ – 2023” ήταν η ανάπτυξη μέρους των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Σχηματισμών, Διοικήσεων και Τακτικών Συγκροτημάτων και η υλοποίηση σεναρίων που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες. Ειδικότερα, εξετάστηκαν αντικείμενα που αφορούσαν στην εκτέλεση συνδυασμένων και διακλαδικών επιχειρήσεων, για αντιμετώπιση τόσο συμβατικών όσο και ασύμμετρων απειλών».

Η τελική φάση διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων Καλού Χωρίου και περιλάμβανε εξέταση σεναρίων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων.

«Τον σχεδιασμό και εκτέλεση της τελικής φάσης, είχε η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με τη συμμετοχή και υποστήριξη προσωπικού και μέσων, λοιπών Σχηματισμών και Διοικήσεων της Εθνικής Φρουράς.

Της τελικής φάσης, προηγήθηκαν σε άλλα Πεδία Ασκήσεων ασκήσεις μικρότερης κλίμακας από τους λοιπούς Σχηματισμούς και Διοικήσεις, κατά τις οποίες εξετάστηκαν αντίστοιχα σενάρια, ενώ σε μέρος αυτών συμμετείχε Ομάδα Εθνοφυλάκων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων αναπτύχθηκε το σύστημα αεράμυνας από τη Διοίκηση Αεροπορίας, ενώ στον θαλάσσιο χώρο, η Διοίκηση Ναυτικού υλοποίησε σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών από τα πολεμικά πλοία, επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης από τις Επάκτιες Συστοιχίες και ειδικές επιχειρήσεις από τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.