ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Ουκρανοί επιτέθηκαν σε Ρώσους που διαδήλωναν κατά του ναζισμού και της ρωσοφοβίας

Προσπάθησαν να αφαιρέσουν ρωσικά σύμβολα από οχήματα

Κύπρος: Ουκρανοί επιτέθηκαν σε Ρώσους που διαδήλωναν κατά του ναζισμού και της ρωσοφοβίας

Επίθεση από Ουκρανούς δέχθηκαν Ρώσοι που διαδήλωναν σήμερα το μεσημέρι κατά της ρωσοφοβίας και του ναζισμού στην Λεμεσό της Κύπρου. 

Τα επεισόδια έγινα πριν την έναρξη αυτοκινητοπομπής υπέρ της Ρωσίας, όταν απέναντι από το χώρο συγκέντρωσης, στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο, έφτασαν διαμαρτυρόμενοι Ουκρανοί.

Οι Ουκρανοί έβαψαν με τα χρώματα της σημαίας τους σημεία στο οδόστρωμα, σχεδίασαν το περίγραμμα ανθρωπίνων σωμάτων, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν ρωσικά σύμβολα από οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας, ισχυρή δύναμη της οποίας βρισκόταν από νωρίς στην περιοχή.

Η εκδήλωση στήριξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε με πομπή οχημάτων από τη Λάρνακα προς τη Λεμεσό και συγκέντρωση στο χώρο στάθμευσης του Θεμιστόκλειου Αθλητικού Κέντρου, στα Πολεμίδια. Σε ομιλίες τους, οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι όλα όσα γίνονται, είναι για απομάκρυνση των νεοναζιστικών στοιχείων από την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για ψέματα των δυτικών ΜΜΕ σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και απόκρυψη των όσων διαδραματίζονται τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η εκκίνηση της αυτοκινητοπομπής, από τη Λεμεσό, δόθηκε γύρω στις 13.30, με τα οχήματα να περνούν μπροστά από τους διαμαρτυρόμενους Ουκρανούς, υπό την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ ακολούθησαν τη διαδρομή κατά μήκος της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, προς το παραλιακό μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.