ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε 16χρονη – Έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Tα σεξουαλικά αδικήματα διαπράχθηκαν με την απειλή μαχαιριού και απειλών σε βάρος της ανήλικης

Κύπρος: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε 16χρονη –  Έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Ένα 16χρονο κορίτσι έπεσε θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Με την επισήμανση ότι τα αδικήματα σεξουαλικής φύσης σε βάρος ανηλίκων, τα οποία προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό, βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στον δράστη συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 13 χρόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Ιούνιο του 2020 με θύμα κορίτσι ηλικίας 16 ετών κατά τον επίδικο χρόνο, ενώ τα όσα φρικτά υπέστη η ανήλικη, ορφανή από πατέρα, στα χέρια του δράστη δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Nα τονιστεί ότι τα σεξουαλικά αδικήματα διαπράχθηκαν με την απειλή μαχαιριού και απειλών σε βάρος της ανήλικης παραπονούμενης, η οποία λόγω του εν λόγω περιστατικού που βίωσε αντιμετωπίζει έντονη ψυχική αναστάτωση και δυσκολία διαχείρισης του ψυχικού τραύματος.

Στην απόφασή του το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σημειώνει ότι τα αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό, ενώ προσθέτει ότι στις περιπτώσεις, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στον μέγιστο βαθμό.

Κατά την επιβολή της ποινής το Κακουργιοδικείο τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητάς τους ως εγκλήματα που στρέφονται κατά των ηθών, αλλά παράλληλα προσβάλλουν και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος.

Διαπίστωση του Κακουργιοδικείου είναι ότι τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται σε έξαρση, παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα δικαστήρια, υπογραμμίζοντας ότι το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την επιβολή της ποινής 13 χρόνων φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε τον ευάλωτο και αθώο χαρακτήρα της ανήλικης παραπονούμενης, ώστε με βίαιο τρόπο να υλοποιήσει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις του και μάλιστα στον χώρο, στον οποίο η παραπονούμενη διέμενε και που θα έπρεπε να αποτελεί χώρο ηρεμίας και ασφάλειας γι’ αυτήν, προκαλώντας με τις ενέργειές του σοβαρές επιπτώσεις στον ψυχικό κόσμο της νεαρής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.