Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Κύπρος: Τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν αγρότες που πήγαν να καλλιεργήσουν το χωράφι τους!

«Μας έριχναν πέτρες, προσπαθούσαν να μας πιάσουν από το λαιμό και να μας συλλάβουν»

Κύπρος: Τούρκοι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν αγρότες που πήγαν να καλλιεργήσουν το χωράφι τους!

Ακραία τουρκική πρόκληση στα κατεχόμενα της Κύπρου, με σοβαρό περιστατικό επίθεσης από τον κατοχικό στρατό εναντίον Ελληνοκύπριων γεωργών.

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Μάμμαρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Alpha, περισσότεροι από 20 Τούρκοι στρατιώτες και ένοπλοι που παρουσιάζονταν ως ψευδο-αστυνομικοί επιχείρησαν χθες να συλλάβουν τον νεαρό γεωργό Γαβριήλ Γερολέμου και τον πατέρα του, ενώ καλλιεργούσαν ιδιωτικό χωράφι που βρίσκεται περίπου 300 μέτρα από φυλάκιο του κατοχικού στρατού.

Μετά το περιστατικό συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών και της Εθνικής Φρουράς.

Το θύμα της επίθεσης, ο νεαρός Ελληνοκύπριος γεωργός Γαβριήλ Γερολέμου περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι χθες περισσότεροι από είκοσι Τούρκοι στρατιώτες και ψευδο-αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον ίδιο και τον πατέρα του, ενώ καλλιεργούσαν το χωράφι τους που βρίσκεται 300 περίπου μέτρα μακριά από φυλάκιο του κατοχικού στρατού.

«Μας έριχναν πέτρες, προσπαθούσαν να μας πιάσουν από το λαιμό και να μας συλλάβουν»

Ο κ. Γερολέμου εξήγησε ότι αρχικά Τούρκος στρατιώτης επιχείρησε να προσεγγίσει το ιδιωτικό, διπλοκάμπινο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο δίπλα από το χωράφι και να πάρει τα κλειδιά από τη μίζα, με αποτέλεσμα οι δύο γεωργοί να επιχειρήσουν να τον ανακόψουν. Ακολούθως, έσπευσαν στην περιοχή μέλη του κατοχικού στρατού και ψευδοαστυνομικοί που περικύκλωσαν το χωράφι και προσπάθησαν να ανέβουν στο τρακτέρ που οδηγούσε ο πατέρας του.

«Ήταν ένας ψευδοαστυνομικός που προσπάθησε να ανέβει στο τρακτέρ για να συλλάβει τον πατέρα μου. Όταν επιτάχυνε για να απομακρυνθεί από το σημείο, τότε έπεσε από το τρακτέρ. Μας φώναζαν στα τούρκικα και σε αγγλικά «stay», «arrested» και τέτοια.»

Σύμφωνα με τον νεαρό γεωργό, το περιστατικό διαδραματίστηκε εντός της Νεκρής Ζώνης, ωστόσο κυανόκρανοι που έσπευσαν στο σημείο παρέμειναν ως θεατές και τραβούσαν βίντεο.

«Ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, οπλοφορούσαν και ήμασταν δύο και αυτοί ήταν είκοσι. Τι άλλο να κάνεις, εκτός από το να φύγεις;»

Από το περιστατικό, οι Τούρκοι στρατιώτες και οι ψευδοαστυνομικοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο τρακτέρ των Ελληνοκύπριων γεωργών, που δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.