ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Χριστοδουλίδης: «Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας θα επηρεάσει θετικά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου είπε ότι παραμένουν άριστες όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία

Ν.Χριστοδουλίδης: «Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας θα επηρεάσει θετικά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία, το έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του, και μεταξύ άλλων τόνισε πως «η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, θα επηρεάσει θετικά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου είπε ότι αυτές παραμένουν σταθερά άριστες όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία, σημειώνοντας πως αυτό που αναμένει ο ίδιος από τις εκλογές της Κυριακής είναι σταθερότητα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, θα επηρεάσει θετικά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ελπίζοντας πως οι χαμηλοί τόνοι που επικράτησαν μετά τους σεισμούς στη Τουρκία, θα διατηρηθούν.

Είπε ακόμα πως αναμένει και τη συνάντηση που θα έχουν στη Λιθουανία στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως υπέρτατη προτεραιότητα το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό και την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία του για την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, μέσω του διορισμού και μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Επιδίωξη από την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, είναι, κατά τον Κύπριο Πρόεδρο, η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται από τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Εξέφρασε διαφωνίες με κάποιες πτυχές του πλαισίου Γκουτέρες όπως αυτό είχε παρουσιαστεί στο Κραν Μοντανά το 2017, λέγοντας πως για παράδειγμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η θέση ότι για τις περιουσίες Ελληνοκυπρίων που θα παραμείνουν υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση, τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι χρήστες (Τούρκοι) και όχι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στα θέματα ενέργειας λέγοντας πως στόχος είναι η υλοποίηση συμφωνίας με το Ισραήλ για μεταφορά φυσικού αερίου στη Κύπρου για σκοπούς κάλυψης των αναγκών στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενδεχομένως υγροποίησης και εξαγωγής προς την ΕΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα εσωτερικά θέματα, παραδεχόμενος λάθη και αστοχίες που μετά την επισήμανση τους διορθώθηκαν άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.