Στις 5 Απριλίου η επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Κάιρο και αρχές Μαΐου στο Ισραήλ

Στη ατζέντα των συζητήσεων με Άμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι και Βενιαμίν Νετανιάχου η αναβάθμιση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα

Στις 5 Απριλίου η επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Κάιρο και αρχές Μαΐου στο Ισραήλ

Στις 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Κάιρο και αρχές Μαΐου στο Ισραήλ.

Στη ατζέντα των συζητήσεων με Άμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι και Βενιαμίν Νετανιάχου η αναβάθμιση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα όπως τα ενεργειακά και η άμυνα.

Με την Λευκωσία να επενδύει στρατηγικά στις σχέσεις της με τους γείτονες και σε καμία περίπτωση να μην αισθάνεται απειλή, από το φλερτ της Άγκυρας, με το Κάιρο και το Τελ Αβίβ.

Θα προηγηθεί στις 31 Μαρτίου η τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ στη Λευκωσία, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, στο περιθώριο της οποίας ο Κωνσταντίνος Κόμπος θα έχει συνάντηση και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ενδεικτικό των αναβαθμισμένων σχέσεων με το Ισραήλ, η υπογραφή του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το 2023, ενώ την ίδια ώρα, εδραιώνεται η παρουσία του μεγάλου παίκτη στην Κύπρο.

Στην παρουσία της Αμερικανίδας Πρέσβειρας Τζούλι Φίσερ διεξήχθη στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Δημοκρατίας η άσκηση PROTEAS, με την συμμετοχή της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμενων Πολιτειών και Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχεδίαση-εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με συμμετοχή της Ελλάδας. Δυναμική Επίδειξη δυνατοτήτων, Δια-λειτουργικότητα, συνεργασία για Ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Συγχαρητήρια σε όλους!

Η άσκηση προέβλεπε βολές επί ταχύπλοων σκαφών, εξάσκηση στις διαδικασίες εξόδου σε εχθρική ακτή με την χρήση ταχύπλοων, προσβολή υποθαλάσσιων και επίγειων στόχων και προστασία κρίσιμων υποδομών.

Μέσα στο 2023 αναμένεται να μπει σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ναυτικής βάσης Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έργο περιφερειακής σημασίας που εντάσσεται στα πλαίσια της συμμετοχής της Κύπρου στις πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες. Με δυνατότητα φιλοξενίας πλοίων στρατηγικών εταιρών, η βάση καθίσταται κόμβος ναυτικής συνεργασίας στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.