ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο Κάιρο και το Αμμάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Με ποιου θα συναντηθεί

Στην ατζέντα ο θαλάσσιος διάδρομος προς Γάζα

Στο Κάιρο και το Αμμάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Με ποιου θα συναντηθεί

Στο επίκεντρο των επαφών του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αίγυπτο και στην Ιορδανία θα βρεθεί σήμερα η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Κάιρο θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα έχει συνάντηση στο Αμμάν, με τον Βασιλιά Αμπντάλλα Β΄, και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Τις συναντήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή, οι προσπάθειες για υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους στη Γάζα, και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Θα συζητηθούν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου με τις δύο χώρες, καθώς και θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Αιγύπτιου και της Ιορδανίας με την ΕΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε χθες ότι οι συναντήσεις με τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας είναι καθοριστικές ως προς την προσπάθεια υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Είπε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και αυτή αναγνωρίζεται.

«Είδατε, ήμουν στη Λάρνακα στους Αμερικανούς, είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη Γαλλία, τα γειτονικά κράτη. Θεωρώ τις συναντήσεις καθοριστικές ως προς την προσπάθεια υλοποίησης (της πρωτοβουλίας της Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου)», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι φαίνεται ότι δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τον πόλεμο θα τραβήξει και απηύθυνε κάλεσμα για προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα, και εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, εάν και εφόσον υπάρξουν εκείνα τα δεδομένα, να μπορούμε να υλοποιήσουμε τον ρόλο που λέμε ότι έχουμε, ένα ρόλο τον οποίο αναδεικνύουμε μέσα και από συγκεκριμένες πράξεις και πρωτοβουλίες», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.