ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκικό Ναυτικό και Τουρκοκύπριοι ασκούνται στην θάλασσα ανοικτά των Κατεχομένων

Η διήμερη άσκηση θα φτάσει και στην φάση των χερσαίων αποστολών

Τουρκικό Ναυτικό και Τουρκοκύπριοι ασκούνται στην θάλασσα ανοικτά των Κατεχομένων

Τουρκικός στόλος πραγματοποιεί συνεχόμενες ασκήσεις σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αμμόχωστου.

Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν την κοινή στρατιωτική άσκηση στις 25 Οκτωβρίου 2023, την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο ειδήσεων Azernews επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu.

Η  ναυτική άσκηση ονομάζεται Martyr Ensign Caner Gonyeli-2023 και εμπεριέχει και σενάρια έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών.

Η διήμερη άσκηση θα φτάσει και στην φάση των χερσαίων αποστολών.

Επίσημα, στόχος της άσκησης είναι η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στοχεύει επίσης να βοηθήσει στην επίσημη καταγραφή και ενίσχυση της κυριαρχίας των Κατεχομένων, θέτοντας την προσοχή της διεθνής κοινότητας στην αξία που δίνεται στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και στα όρια της περιοχής SAR της ΤΔΒΚ.

Δεκατρείς στρατιωτικοί εκπρόσωποι από έξι χώρες,  Αζερμπαϊτζάν, Τζιμπουτί, Κοσσυφοπέδιο, Κατάρ, Λιβύη και Πακιστάν – συμμετέχουν στη ναυτική φάση της άσκησης ως παρατηρητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θαλάσσια φάση της άσκησης θα ολοκληρωθεί μετά τη δραστηριότητα έρευνας και διάσωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενός γενικού σεναρίου, εκτός των χωρικών υδάτων των Κατεχομένων και της Τουρκικής περιοχής Έρευνας και Διάσωσης, στα ανοιχτά της Αμμοχώστου”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.