ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα μυστικά του Τζέιμι Όλιβερ για το σωστό ψήσιμο με κάρβουνα

Τα μυστικά του Τζέιμι Όλιβερ για το σωστό ψήσιμο με κάρβουνα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μπάρμπεκιου παίρνουν φωτιά, καθώς αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων.

«Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από μας είμαστε απαίσιοι ψήστες», ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Το σωστό ψήσιμο χρειάζεται συνεχή επιτήρηση και εμείς επιλέγουμε να το κάνουμε, μας λέει, σε μια μέρα που θέλουμε να απολαύσουμε την παρέα των φίλων μας.

Ο Όλιβερ σημειώνει πως το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει τα δικά του μυστικά, καθώς δεν εξαρτάται μόνο από την εμπειρία ή τις μαγειρικές ικανότητες κάποιου.

Τα δύο αποφασιστικής σημασίας χαρακτηριστικά για τον ίδιο είναι η σωστή θερμοκρασία των κάρβουνων πριν τοποθετήσουμε τα κρέατα. Αλλά και ο τρόπος χρήσης της θράκας.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας γίνεται εύκολα, βάζοντας το χέρι 10-12 εκατοστά πάνω από τη φωτιά. Αν μπορούμε να το κρατήσουμε εκεί για 6 δευτερόλεπτα, η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Στα 4 δευτερόλεπτα είναι μεσαίας έντασης και στα 2 δευτερόλεπτα είναι καυτή.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο έλεγχος της φωτιάς στην ψησταριά. Η ευκολότερη τεχνική, μας λέει, είναι το μισό-μισό: τοποθετούμε όλα τα κάρβουνα στη μία μεριά του μπάρμπεκιου δηλαδή, ώστε να έχουμε δύο τρόπους ψησίματος, έναν πολύ ζεστό και έναν χωρίς άμεση θερμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.