4+1 τρόποι που ο καφές βοηθάει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή σου!

4+1 τρόποι που ο καφές βοηθάει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή σου!

Το τι κάνει κάποιον καλό στο κρεβάτι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ένας υπομονετικός και ευγενικός εραστής, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδανικός για εσένα, αλλά βαρετός για κάποια άλλη. Όλα εξαρτώνται από το υποκειμενικό στοιχείο. Για εκείνους όμως που ψάχνουν μία έξτρα αφροδισιακή ώθηση, λίγος καφές ίσως κάνει τη διαφορά μεταξύ του καλού και του τέλειου σεξ.

Το υπέροχο σεξ σε μία σχέση έρχεται με τον καιρό και αφού τα δύο μέλη της γνωρίζουν το ένα το άλλο καλύτερα, εξασκηθούν και μάθουν τι αρέσει στον καθένα. Χρειάζεται επίσης αρκετή ενέργεια και ενθάρρυνση.

Ο καφές δεν είναι η λύση «πανάκεια» έναντι σε μια πεσμένη λίμπιντο, ωστόσο. Η σεξολόγος και σύμβουλος διατροφής, Satori Madrone, διευκρινίζει: «Το σεξ είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την επιθυμία και σε έναν βαθμό την εμπειρία, όχι μόνο τη φυσική έλξη και διέγερση. Αλλά η καφεΐνη μπορεί να παίξει έναν ρόλο, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι».

Για παράδειγμα, πάνω από το 50% του πληθυσμού καταναλώνει καφέ σε καθημερινή βάση. Αν προσέξει την ώρα που τον καταναλώνει, τότε ίσως βοηθήσει και τη σεξουαλική ζωή του.

«Χρειάζονται από 15 λεπτά έως 2 ώρες για να κορυφωθεί η επιρροή του καφέ στον οργανισμό. Οπότε αν πιείς καφέ πριν το σεξ τότε ίσως να έχεις θεαματικότερα αποτελέσματα στο κρεβάτι», λέει η σεξολόγος στο bustle.com

Πώς μπορεί ο καφές να συμβάλλει στις επιδόσεις και την απόλαυσή σου στο κρεβάτι; Διάβασε παρακάτω πέντε τρόπους, που αποδέχεται και η επιστήμη.

Ο καφές αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο

Σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 2010, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται και η διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Ο καφές μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Υγείας στο Χιούστον, η καφεΐνη μειώνει τη συχνότητα περιστατικών στυτικής δυσλειτουργίας, κυρίως μετά την κατανάλωση δύο κουπών καθημερινά. Μάλιστα, πέρα από αυτή τη μείωση, φαίνεται πως μία κούπα καφέ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο καφές βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις

Έρευνα που διεξήχθη το 2017 από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, κατέληξε στο ότι η καφεΐνη τονώνει τις αθλητικές επιδόσεις των ποδηλατών, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν μόνο νερό.

Η διεγερτική επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας στο νευρικό σύστημα μπορεί να μειώσει την κόπωση και να βελτιώσει την πνευματική οξύτητα και τη συγκέντρωση. Με λίγα λόγια όσοι καταναλώνουν καφέ μένουν ξύπνιοι και με ενέργεια για περισσότερο.

Ο καφές μειώνει το στρες

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι είναι δύσκολο να αποδώσουμε στις περισσότερες δραστηριότητές μας. Πόσο μάλλον στο σεξ που απαιτεί και μια συγκέντρωση. Ο καφές ίσως είναι μία αποτελεσματική επιλογή μείωσης του στρες.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που θέλουν την κατανάλωση καφεΐνης να επιδρά αρνητικά έναντι στο χρόνιο στρες και να βοηθά στη μείωσή του. Μάλιστα, έρευνα του 2015 απέδειξε ότι ίσως υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και στην κατάθλιψη.

Όσοι καταναλώνουν καφέ μένουν «ψηλά» για περισσότερο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν εραστή ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά, έπειτα από μερικά προκαταρκτικά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of Nutrition βρήκε ότι η καφεΐνη βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Η καφεΐνη, λοιπόν, μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, να αυξήσει τον χρόνο αντίδρασης, αλλά και την αντοχή.

Βέβαια, η κατανάλωση καφέ δεν είναι ο μόνος ή ο καταλληλότερος τρόπος για να αντέχεις περισσότερο στο σεξ ή να το απολαμβάνεις. Σύμφωνα με την ειδικό, «Το σεξ είναι μια διαδικασία που ξεκινά από εμάς. Το τι μας κάνεις καλούς στο κρεβάτι στα 20 δεν σημαίνει ότι θα μας κάνει καλούς και στα 40.

Το κλειδί είναι να προσαρμόζεσαι, να επικοινωνείς, να θέλεις να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα, και κυρίως, να μην ξεχνάς να ζητάς τη συγκατάθεση από το ταίρι σου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.