ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Το εύκολο κόλπο για να μην σας μαυρίσει ποτέ ξανά το γουακαμόλε

Το εύκολο κόλπο για να μην σας μαυρίσει ποτέ ξανά το γουακαμόλε

Το γουακαμόλε έχει κερδίσει πόντους τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε ολοένα και περισσότερα τραπέζια, καθώς αποτελεί μία άκρως υγιεινή επιλογή.

Γρήγορα όμως αυτό το πεντανόστιμο μείγμα χάνει το όμορφο πράσινο χρώμα του και μαυρίζει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένα ένζυμο που εμπεριέχεται στο αβοκάντο όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα οξειδώνεται, με αποτέλεσμα το γουακαμόλε να μαυρίζει. Μια άμεση λύση είναι να προσθέσετε λεμόνι ή λάιμ στο μείγμα. Όχι μόνο δίνει την όξινη πινελιά που χρειάζεται η συνταγή, αλλά παράλληλα επιβραδύνει τη διαδικασία της οξείδωσης. Ωστόσο, αν θέλετε το μείγμα να συντηρηθεί και για την επόμενη μέρα –κι όχι μόνο για κάποιες ώρες- έχετε ανάγκη από μια πιο δραστική λύση στο ζήτημα.

Πώς θα αποτρέψετε την οξείδωση;

Ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε την οξείδωση είναι να κλείσετε αεροστεγώς το γουακαμόλε. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν το τυλίξετε προσεκτικά με πλαστική μεμβράνη τροφίμων. Προσοχή: δεν αρκεί να κλείσετε απλώς το μπολ του μείγματος. Για να εμποδίσετε τον αέρα να εισχωρήσει, χρειάζεται να τυλίξετε προσεκτικά και σχολαστικά όλο το μείγμα με την πλαστική μεμβράνη.

Αν πάλι δεν έχετε μεμβράνη, το ίδιο αποτέλεσμα πετυχαίνεται και με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα). Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να κόψετε τη μεμβράνη ή τη λαδόκολλα στο σωστό μέγεθος. Αφού την έχετε κόψει καταλλήλως, την πιέζετε καλά ώστε να εφαρμόζει σωστά στην επιφάνεια του γουακαμόλε.

Extra tip της τελευταίας στιγμής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σας έχουμε ένα ακόμη μυστικό που μπορεί να σας… σώσει την τελευταία στιγμή. Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και έχετε ετοιμάσει ένα μεγάλο μπολ γουακαμόλε κάμποση ώρα πριν αρχίσουν να καταφθάνουν. Την ώρα του σερβιρίσματος βλέπετε ότι πάνω πάνω έχει αρχίσει να μαυρίζει. Μην αγχωθείτε και φυσικά μην το πετάξετε! Αρκεί να πάρετε ένα μικρό κουταλάκι, να σκάψετε την επιφάνεια του μείγματος και να αφαιρέσετε το πάνω στρώμα του μείγματος. Θα δείτε ότι από κάτω το γουακαμόλε σας είναι καταπράσινο και έτοιμο να το απολαύσετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.