ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η εύκολη και αποτελεσματική λύση για να καθαρίσετε τον καφέ από τον καναπέ

Η εύκολη και αποτελεσματική λύση για να καθαρίσετε τον καφέ από τον καναπέ

Λίγα δευτερόλεπτα απροσεξίας είναι αρκετά για να σας πέσει ο καφές σας και να γεμίσετε τον αγαπημένο σας καναπέ.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την τιμή του καφέ, που αναμένεται να καταστήσει ελαφρώς πιο… πολυτελή την καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων, όμως υπάρχουν κι άλλα πιο πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με ένα μυρωδάτο ποτήρι αχνιστού καφέ.

Πάρτε για παράδειγμα τον λεκέ, το σκούρο, ενοχλητικό σημάδι σε κάποιο σημείο – συνήθως εκείνο που φαίνεται από όποιο σημείο του σαλονιού καθίσετε – του καναπέ ή της πολυθρόνας.

Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν εκεί έξω αρκετά προϊόντα καθαρισμού γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ωστόσο, εμείς εδώ έχουμε την πιο ανέξοδη, απλή και κατά τα φαινόμενα αποτελεσματική απάντηση στον λεκέ από καφέ.

Η λύση που προτείνει το πανεπιστήμιο του Ιλινόις

Ακούγεται εξωπραγματικό, όμως το πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαθέτει ένα παρακλάδι, ένα ξεχωριστό τμήμα, στο οποίο οι υπεύθυνοι του ιδρύματος απεκδύονται την τήβεννο και απαντούν σε απλά προβλήματα της καθημερινότητας. Μια επέκταση του δικτύου του πανεπιστημίου, με καθηγητές και εργαζόμενους που αφιερώνουν ένα μέρος του χρόνου τους, σε τέτοια ζητήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα του παραρτήματος αυτού, το μόνο που χρειάζεται είναι ταχύτητα και λίγο από το υγρό απορρυπαντικό που έχετε στο νεροχύτη για το πλύσιμο των πιάτων.

Τα βήματα για να καθαρίσετε τον λεκέ από καφέ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτελέσματα στον καθαρισμό του καναπέ θα δείτε αν κινηθείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού πέσει ο καφές στην ταπετσαρία. Από εκεί και πέρα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι, όπως προείπαμε, απορρυπαντικό και νερό:

  • Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά απορρυπαντικού σε δύο φλιτζάνια κρύο νερό
  • Νοτίζουμε καλά ένα μαλακό πανί και περνάμε περνάμε καλά τον λεκέ με το διάλυμα νερού και απορρυπαντικού
  • Στεγνώνουμε προσεκτικά με με χαρτί κουζίνας ή καθαρό πανί προκειμένου να απορροφήσουμε την υγρασία
  • Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα ώσπου να εξαφανιστεί ο λεκές του καφέ
  • Τέλος, περνάμε πάλι το σημείο με καθαρό κρύο νερό να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα του απορρυπαντικού και στεγνώνουμε και πάλι σχολαστικά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.