Η κρεβατοκάμαρα, αποτελεί τον χώρο του σπιτιού όπου πρέπει να ηρεμείς και να χαλαρώνεις. Το δωμάτιο αυτό όλοι ξέρουμε πως μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να γεμίσει με ρούχα, καλλυντικά, βιβλία και οτιδήποτε άλλο δεν ανήκει μέσα εκεί.

Η καθημερινότητά μας δεν επιτρέπει -τις περισσότερες φορές- να αφιερώσουμε χρόνο για την τακτοποίηση του δωματίου μας. Τρέξιμο το πρωί για να προλάβουμε στη δουλειά, κούραση το απόγευμα όταν επιστρέφουμε στο σπίτι… Έτσι αμελούμε την καθαριότητα και την τακτοποίηση της κρεβατοκάμαράς μας, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να δημιουργούμε έναν αποπνικτικό χώρο που μόνο ηρεμία και χαλάρωση δεν μας προσφέρει.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για να διατηρείς το υπνοδωμάτιό σου καθαρό και γαλήνιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 7 πράγματα τα οποία δεν πρέπει να επιτρέπουμε ποτέ να «εισβάλλουν» στον προσωπικό μας χώρο, σε αυτόν που κοιμόμαστε δηλαδή!

Ποια είναι αυτά;

1. Λογαριασμοί και διάφορα έγγραφα.

Για να δημιουργήσεις ένα «ασφαλές» καταφύγιο, κράτα μακριά οτιδήποτε σχετίζεται με την εργασία ή τις εκρεμμότητές σου γενικότερα. Υπάρχουν σίγουρα άλλοι χώροι και στιγμές να ασχοληθείς με αυτά, πιο κατάλληλες!

2. Η τεχνολογία.

Προσπάθησε να απομακρύνεις οποιαδήποτε συσκευή εκπέμπει φως και ηλεκτρομαγνητικά πεδία από το υπνοδωμάτιό σου και τοποθέτησε τα σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

3. Η «σύγχυση» του κομοδίνου.

Κράτα μακριά από το κομοδίνο σου κάθε τι που δεν είναι απαραίτητο και αναγκαίο να βρίσκεται εκεί! Να είσαι κάθετη στο τι υπάρχει πάνω στο κομοδίνο σου και διώξε μακριά οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

4. Πράγματα κάτω από το κρεβάτι.

Τα κιβώτια και τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι σύμφωνα με τους ειδικούς, μάς απομακρύνουν από τον στόχο μας! Ας έχουμε λοιπόν ένα υπνοδωμάτιο με καθαρούς χώρους!

5. Σωροί από ρούχα

Αν το πρωί πρέπει να σηκωθείς νωρίς, επίλεξε από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη μέρα αλλά και τα αξεσουάρ σου. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν θα κρέμονται ρούχα σε κάποια καρέκλα μέσα στο υπνοδωμάτιο. Επίσης, ό,τι είναι για πλύσιμο πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στα άπλυτα και όχι παρατημένο κάπου αλλού!

6. Καλλυντικά και προϊόντα που δεν χρειάζεσαι πια

Όλες μας έχουμε τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε καθημερινά συν ορισμένα έξτρα για κάποια… ειδική περίπτωση! Όλα τα υπόλοιπα όμως και αν έχουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για παραπάνω από έξι μήνες, θα πρέπει να κρύψουμε ή να τα χαρίσουμε!Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τα ξαναφορέσουμε ποτέ.

7. Τα βιβλία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από το ένα που διαβάζεις αυτή την περίοδο, όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρίσκονται στα ράφια! Αλλιώς κινδυνεύουν να συσσωρευτούν γύρω από το κρεβάτι σου για μια ζωή!