Το ήξερες; Το σημείο στίξης που χρησιμοποιείς περισσότερο φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σου

Ποιο χρησιμοποιείτε περισσότερο;

Το ήξερες; Το σημείο στίξης που χρησιμοποιείς περισσότερο φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σου

Ο Πάτρικ Γιανέλλο στο βιβλίο του «Η πραγματικότητα της προσωπικότητας» καταγράφει πώς το σημείο στίξης που χρησιμοποιείτε περισσότερο όταν γράφετε δείχνει τον τρόπο που σκέφτεστε!

Ερωτηματικό:

Είστε σκεπτικιστής – σας αρέσει ο διάλογος και θέλετε να μαθαίνετε τι σκέφτονται οι γύρω σας. Έχετε υπομονή και περιέργεια. Έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε τους γύρω σας. Είστε, ωστόσο, αναποφάσιστοι.

Θαυμαστικό: Είστε ενθουσιώδης και αισιόδοξος. Μεταδίδετε στον κόσμο τη θετικότητά σας και έχετε δυναμικό χαρακτήρα. Έχετε όμως κα το ελάττωμα πως είστε αυθόρμητος και πολλές φορές αντιδράτε χωρίς να σκεφτείτε.

Αστερίσκος: Χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάτι, το οποίο θα ξεχωρίσει από το υπόλοιπο κείμενο. Αν χρησιμοποιείτε τον αστερίσκο, τότε σημαίνει πως έχετε την επικοινωνία με τους άλλους εύκολη, σας αρέσει να συζητάτε και έχετε υψηλά αναπτυγμένη την διαίσθησή σας. Βασικό μειονέκτημά σας είναι οι συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις που έχετε.

Τελεία: Το τέλος της συζήτησης. Αν τη χρησιμοποιείτε στα κείμενά σας, τότε αυτό σημαίνει πως δίνετε σημασία στη λεπτομέρεια και είστε τελειομανείς. Είστε όμως επικριτικοί και δεν αποδέχεστε εύκολα διαφορετικές απόψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παύλα: Αν χρησιμοποιείτε παύλες, σημαίνει πως σας ενδιαφέρει η σύνδεση – όχι στις προτάσεις απαραίτητα. Η χρήση της παύλας δείχνει άνθρωπο που νοιάζεται για τους ανθρώπους που έχει γύρω του και προσπαθεί να γεφυρώνει τις διαφωνίες. Πολλές φορές όμως δείχνετε να καταπιέζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας και σας εκμεταλλεύονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.