ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρατηθείτε: Δείτε για τι ποσό πωλήθηκε το βιβλίο των Beatles σε δημοπρασία (φωτό)

Κρατηθείτε: Δείτε για τι ποσό πωλήθηκε το βιβλίο των Beatles σε δημοπρασία (φωτό)

Το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles και καθόρισε την πορεία του θρυλικού συγκροτήματος, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το Σάββατο πιάνοντας τα 75.000 δολάρια.

Οι Beatles υπέγραψαν το έξι σελίδων συμβόλαιο το 1961 στη Γερμανία, όπου τα μίνι σόου του συγκροτήματος στο Αμβούργο οδήγησαν στην πρώτη τους ηχογράφηση «My Bonnie», μια σύγχρονη εκδοχή του παιδικού τραγουδιού.

Το τραγούδι – κάτω από το όνομα του συγκροτήματος «Tony Sheridan και the Beat Brothers», επειδή ο παραγωγός διαφωνούσε με το «The Beatles» δεν έγινε ποτέ χιτ, αλλά τράβηξε την προσοχή ενός ιδιοκτήτη καταστήματος δίσκων στο Λίβερπουλ, τον Μπράιαν Επστέιν, ο οποίος υπέγραψε για να γίνει μάνατζερ της μπάντας και, κάνοντας χρήση των συνδέσεων του, την επόμενη χρονιά οι Beatles ηχογράφησαν το «Love Me Do», το πρώτο τους single με το όνομά τους.

«Αν δεν έκανα αυτό το συμβόλαιο στο Αμβούργο, μπορεί να μην είχαν ποτέ τραβήξει την προσοχή του Επστέιν» ανέφερε ο Ντιν Χάρμεγιερ διευθυντής στο Heritage Auctions που πούλησε το συμβόλαιο και άλλα αναμνηστικά των Beatles.

Η νικητήρια προσφορά ήταν 75.000 δολάρια και δόθηκε διαδικτυακά σε ανώνυμο πλειοδότη.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.