ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι 5 συνήθειες που σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία και πως να τις αλλάξετε….

Οι 5 συνήθειες που σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία και πως να τις αλλάξετε….

Βγάζοντας από την ζωή σας αυτές τις κακές συνήθειες θα αισθανθείτε σίγουροι και επιτυχημένοι.

Κατά καιρούς, έχουν ερευνηθεί και έχουν μελετηθεί σε βάθος τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία της προσωπικότητας που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία.

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να σας ανεβάσουν πολύ ψηλά, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερες οικονομικές απολαβές στη δουλειά τους, από αυτούς που νιώθουν λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό τους.

Οι παρακάτω συνήθειες, είναι συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την αυτοπεποίθηση μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ανασφαλείς και ανήσυχους.

Γι’ αυτό…

1. Σταματήστε να περιμένετε την τελειότητα

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και συγγραφέας έξι βιβλίων, η Maria Shriver είπε κάποτε: «Η τελειομανία δεν σας κάνει να αισθάνεστε τέλειοι. Σας κάνει να νιώθετε ανεπαρκής».

Συχνά, επιδιώκουμε την τελειότητα επειδή, στην ουσία αναζητούμε, την έγκριση και τον έπαινο από τους άλλους. Όταν δεν το καταφέρουμε, πολλές φορές, μένουμε δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι και ανασφαλείς.

Σίγουρα αυτό που επιδιώκετε, πάντα, είναι να κάνετε όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά σας, αλλά να ξέρετε ότι τα λάθη είναι μέσα στη ζωή και ότι η τελειότητα δεν έρχεται ποτέ από μόνη της.

2. Σταματήστε να αμελείτε την εμφάνιση σας και τα ρούχα σας

Μπορεί να ακούγεται ρηχό, αλλά στην πραγματικότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από όσο νομίζετε.

Δε χρειάζεται να είστε στη μόδα για να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση, αλλά μελέτες δείχνουν ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται με την ντουλάπα μας. Πιο συγκεκριμένα, αν ντυθείτε πιο επίσημα και πιο «καλά», τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες, να συμπεριφερθείτε ως επιτυχημένοι, ενώ αν ντυθείτε πιο «χύμα», τότε πιθανότατα να ενεργήσετε αναλόγως.

Έτσι επιλέξτε να επενδύσετε σ’ ένα εμπορικό κέντρο – η αυτοπεποίθηση που μπορεί να αποκτήσετε, πραγματικά, αξίζει τον κόπο. Δεν χρειάζεται κάποιος μεγάλος προϋπολογισμός γι’ αυτό, αρκεί να έχετε γούστο και στιλ.

3. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

«Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς», ανέφερε κάποτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Theodore Roosevelt. Αν συνηθίζετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, ήρθε η ώρα να σταματήσετε.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι καλύτερος από εσάς, αλλά το παιχνίδι της ζωής είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ.

Αν αισθάνεστε άσχημα επειδή νομίζετε ότι οι συνομήλικοί σας, είναι καλύτεροι από εσάς τότε χαλαρώστε. Αν νιώθετε καλά για κάτι που έχετε, ήδη, καταφέρει, απολαύστε το – δεν χρειάζεστε την αναγνώριση από άλλους για να επιβεβαιώσετε τα επιτεύγματά σας.

Έχετε επίσης κατά νου ότι η αντίληψή σας για τους άλλους είναι πιθανόν ανακριβής, καθώς ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

4. Σταματήστε να ζείτε με τις αποτυχίες σας

Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα, Barbara Corcoran, αναφέρει: «Η διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους ανθρώπους και τους άλλους είναι ότι οι πρώτοι περνούν λιγότερο χρόνο με το να αισθάνονται λυπημένοι για τα λάθη τους».

Αν ξυπνάτε κάθε πρωί και σκέφτεστε τι πήγε στραβά την προηγούμενη μέρα, τότε βρίσκεστε σε λάθος δρόμο.

Μάθετε από τα λάθη σας και προχωρήστε ένα βήμα παρακάτω, καθώς το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν μπορεί να ανατραπεί. Μαθαίνουμε από αυτό και συνεχίζουμε.

5. Σταματήστε να φοβάστε το άγνωστο

Θυμάστε πόσο νευρικοί νιώθατε όταν ανεβήκατε για πρώτη φορά σε ποδήλατο; Αυτή η μικρή κλίση στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο ήταν για σας σαν ελεύθερη πτώση από το Everest. Αλλά μετά από λίγο καιρό αυτό αποτελούσε μία καθημερινή, απλή συνήθεια για εσάς.

Σίγουρα, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβετε κάθε τρελό ρίσκο που υπάρχει εκεί έξω, αλλά συνειδητοποιώντας ότι η ταλαιπωρία που θα σας προσφέρει κάτι καινούριο θα είναι μόνο για λίγο καιρό, τότε, αυτό, μπορεί να σας πάει ένα βήμα παραπέρα.

6. Σταματήστε να αφήνετε άλλους να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σας

Η πρώην Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Eleanor Roosevelt, είχε πει κάποτε: «Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε κατώτεροι, χωρίς τη συγκατάθεσή σας».

Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα και την ικανότητα να ελέγξετε το τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά σίγουρα μπορείτε να ελέγξετε το τι σκέφτεστε εσείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιλέξτε να συνειδητοποιήσετε το μεγαλείο που έχετε ως προσωπικότητες και ως άνθρωποι και μη μετανιώσετε, ποτέ, την επιλογή να αφήσετε αυτούς που επηρεάζουν την αυτοεκτίμησή σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.