Η κινεζική, η αγγλική και η ισπανική είναι οι τρεις γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο σήμερα στον πλανήτη και φυσικά η κατάκτηση αυτή δεν έχει να κάνει με τη γοητεία ή την ευκολία των τριών αυτών γλωσσών όσο και με πληθυσμιακά κριτήρια. Με αυτά τα δεδομένα, εάν κάποιος ρωτούσε στη συνέχεια «ποια θα είναι η γλώσσα που θα μιλιέται από περισσότερους το 2050», κάποιος θα επέλεγε μία από τις τρεις. Λογικό αλλά και όχι και σωστό.

Όπως φαίνεται, η γλώσσα που αναμένεται να κατακτήσει την πρωτιά μέσα σε διάστημα 35 ετών είναι η γαλλική! Γιατί; Γιατί ο γαλλόφωνος πληθυσμός στην υποσαχάρια Αφρική αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και μέχρι το 2050 τα Γαλλικά εκτιμάται ότι θα μιλιούνται από 750 εκατ. ανθρώπους αντί για 220 εκατ. που τα μιλούσαν. Η πρόβλεψη έρχεται, περιέργως ίσως, από την επενδυτική τράπεζα Natixis αλλά φαίνεται να συμφωνεί και με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών, που εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Αφρικής θα αυξηθεί μέχρι το 2100 σε 4,5 δις ανθρώπους αντί για 800 εκατ. σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως σήμερα, η γαλλική ως μητρική γλώσσα ομιλείται από το 3% του πληθυσμού του πλανήτη ενώ είναι επίσημη γλώσσα σε 32 χώρες. Σύμφωνα όμως με τη μελέτη σύντομα θα μιλά Γαλλικά το 8% του πλανήτη ενώ οι περισσότεροι, φυσικά, ούτε θα ζουν στη Γαλλία ούτε θα έχουν τη γαλλική υπηκοότητα.