ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Εικόνα αποκαλύπτει τους βαθύτερους φόβους σας – Τι παρατηρείτε πρώτο;

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε

Εικόνα αποκαλύπτει τους βαθύτερους φόβους σας – Τι παρατηρείτε πρώτο;

Nέο τεστ προσωπικότητας υπόσχεται μέσω μιας εικόνας να αποκαλύψει τους βαθύτερους φόβους σας.

Τα τεστ προσωπικότητας οπτικών ψευδαισθήσεων είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για την αποκάλυψη των υποσυνείδητων προτιμήσεων και χαρακτηριστικών ενός ατόμου. Τα τεστ αυτά μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες για τον ψυχισμό και τις προτιμήσεις ενός ανθρώπου.

Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε μία εικόνα. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που τραβάει το βλέμμα σας με την πρώτη ματιά. Το κορίτσι, την πεταλούδα, την φράουλα, την αράχνη ή τα δέντρα;

Αν είδες πρώτα το κορίτσι

Το να δεις πρώτα το κοριτσάκι υποδηλώνει φόβους που συνδέονται με ανεπίλυτα παιδικά συναισθήματα. Πολλά γεγονότα μπορούν να διαμορφώσουν ένα παιδί, και αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν να ξαναγεννηθούν ως φόβοι ενηλίκων. Ένας ισχυρός δεσμός μητέρας-παιδιού είναι ζωτικής σημασίας. Η έλλειψη στοργής ή το άγχος αποχωρισμού μπορεί να οδηγήσει σε υποσυνείδητους φόβους και δυσκολία στη λήψη αποφάσεων. Το τραύμα μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Αν είδες πρώτα την πεταλούδα

Η πεταλούδα, που συχνά συνδέεται με τη θετικότητα και τη μεταμόρφωση, μπορεί να έχει μια βαθύτερη, πιο λεπτή σημασία στα όνειρα. Ενώ μια πεταλούδα με έντονα χρώματα σημαίνει γενικά θετικές αλλαγές και νέα ξεκινήματα, η ερμηνεία των ονείρων πρέπει να σας πάει πέρα από την επιφάνεια. Η πνευματική σημασία αυτού του συμβόλου είναι ότι μεταφέρει τις ψυχές στον άλλο κόσμο. Οδηγεί την πεταλούδα στον κόσμο των νεκρών. Αν αυτό που πρόσεξες πρώτα στην εικόνα ήταν η πεταλούδα, τότε οι κρυφοί σου φόβοι μπορεί να σχετίζονται με το θάνατο ή τον άλλο κόσμο, δηλαδή τον φόβο να μην ζήσεις τη ζωή σου σωστά ή να χάσεις ευκαιρίες. Ίσως επίσης να αρνείσαι να νιώσεις τη θλίψη για αγαπημένα άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή.

Αν είδες πρώτα την φράουλα

Η γιγαντιαία φράουλα συμβολίζει την καρδιά και τη σύνδεσή της με την αγάπη. Αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο, που ενδεχομένως επίσης να υπονοεί τον πόνο που μπορεί να φέρει η αγάπη. Εάν πρόσεξες πρώτα τη φράουλα, ο βαθύτερος φόβος σου μπορεί να είναι η αντίσταση στην αγάπη. Αυτό θα μπορούσε να πηγάζει από παιδικές εμπειρίες από τις σχέσεις των γονέων σου ή έναν παλιό χωρισμό. Το μέγεθος της φράουλας υποδηλώνει μια κρυφή ικανότητα για αγάπη που φοβάσαι να εκφράσεις, φοβούμενος την απόρριψη.

Αν είδες πρώτα την αράχνη

Το να δεις πρώτα την αράχνη υποδηλώνει έναν κρυφό φόβο για την ασφάλεια σου. Το υποσυνείδητό σου μπορεί να θεωρεί το περιβάλλον σου ανασφαλές, προκαλώντας σε να σκέφτεσαι υπερβολικά καταστάσεις και να αντιμετωπίζεις άγχος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια υπερδραστήρια αμυγδαλή, το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με το φόβο και το άγχος, ή σε μια συνήθεια που υιοθέτησες λόγω αυστηρής ανατροφής, στο πλαίσιο της οποίας έμαθες να είσαι πάντα σε εγρήγορση.

Αν είδες πρώτα τα δέντρα

Η εικόνα δύο δέντρων που πλέκεται το ένα με το άλλο, αποτελεί ένα ισχυρό ψυχολογικό σύμβολο, που συχνά ερμηνεύεται ως εσωτερική σύγκρουση. Εάν αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή σου πρώτα, μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν υποσυνείδητο φόβο να αντιμετωπίσεις έναν ανεπίλυτο συναισθηματικό αγώνα. Αυτά τα δύο δέντρα θα μπορούσαν να συμβολίσουν αντικρουόμενες πτυχές του εαυτού σου – ίσως μια λογική πλευρά έναντι μιας πιο δημιουργικής, ή μια επιθυμία για σταθερότητα που έρχεται σε σύγκρουση με μια λαχτάρα για περιπέτεια. Αυτός ο εσωτερικός διχασμός σε εμποδίζει να αποδεχτείς πλήρως όλα τα κομμάτια του εαυτού σου.

Αν είδες πρώτα τα αρκουδάκια

Για κάθε παιδί, η αγκαλιά του αγαπημένου του λούτρινου είναι πάντα μια πηγή παρηγοριάς. Είναι ένα καταφύγιο κατανόησης, ασφάλειας και ακόμα και ζεστασιάς. Αυτό συμβολίζει το αρκουδάκι: έναν φίλο απόλυτης κατανόησης, ένα ασφαλές καταφύγιο γεμάτο ζεστασιά και αγάπη. Ωστόσο, τα αρκουδάκια στην εικόνα αυτή είναι κάπως παραμορφωμένα, και το γεγονός ότι τα πρόσεξες πρώτα αποκαλύπτει κάτι ενδιαφέρον. Φοβάσαι να φοβηθείς. Αυτός ο φόβος πηγάζει από ένα τραύμα που έχεις απωθήσει και πιθανότατα συνέβη κάποια στιγμή στην παιδική σου ηλικία, ένα γεγονός όπου βίωσες φόβο και δεν είχες κάτι να σε παρηγορήσει.

Αν είδες πρώτα το κρανίο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν το πρώτο πράγμα που πρόσεξες ήταν το κρανίο, τότε μπορεί να δυσκολεύεσαι να παίρνεις αποφάσεις, ειδικά σημαντικές. Ίσως να έχεις θέματα με την αυτοεκτίμησή σου, γι’ αυτό και κάποιες φορές δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου να κάνει το σωστό. Αυτή η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να πηγάζει από την παιδική σου ηλικία, όπου ίσως δεν ένιωθες εκτίμηση και αναγνώριση από τους γονείς σου ή άλλα κοντινά σου άτομα για τα επιτεύγματά σου. Μπορεί να σου έδιναν την εντύπωση ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή. Υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία για το γιατί μπορεί να πρόσεξες πρώτα το κρανίο. Ίσως ασυνείδητα να φοβάσαι τον θάνατο και την ιδέα ότι η ζωή κάποτε θα τελειώσει. Ακόμα κι αν δεν το δείχνεις, ο φόβος του θανάτου μπορεί μερικές φορές να σε περιορίζει ψυχικά και συναισθηματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.