Κάνετε «τολμηρές» φαντασιώσεις; – Αλήθεια πόσο φυσιολογικές είναι;

Οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις

Κάνετε «τολμηρές» φαντασιώσεις; – Αλήθεια πόσο φυσιολογικές είναι;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι δικές σας «τολμηρές» φαντασιώσεις είναι φυσιολογικές; Να η απάντηση!

Μια νέα μελέτη από τον Καναδά έρχεται να ξεδιαλύνει τέτοιου είδους απορίες, διαχωρίζοντας τις «υγιείς» από τις παθολογικές φαντασιώσεις.

Οι ερευνητές από το Μόντρεαλ υποστηρίζουν πως είναι «φυσιολογικό» για έναν άντρα να επιθυμεί την επαφή με δύο γυναίκες ταυτόχρονα, ενώ μια συνήθης φαντασίωση για τις γυναίκες μοιάζει με σκηνή από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι.

Αυτά ήταν δύο από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης, η οποία φέρεται να αποτελεί το πρώτο επιστημονικά επιβεβαιωμένο τεκμήριο που περιγράφει τη σeξουαλική απόκλιση. Η μελέτη δημοσιεύεται σε έγκριτη επιθεώρηση.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι ερευνητές, δήλωσαν πως «αρκετές θεωρίες που αφορούν στις αποκλίνουσες φαντασιώσεις περιλαμβάνουν τον όρο «παραφιλία».

Ως παραφιλία ορίζεται η εμπειρία της έντονης διέγερσης από ασυνήθιστα ερεθίσματα (αντικείμενα, καταστάσεις ή πρόσωπα). Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν πως «δεν περιγράφεται στην επιστημονική βιβλιογραφία ποιοι ακριβώς είναι οι τύποι αυτών των φαντασιώσεων».

Σύμφωνα με τη «βίβλο» των ψυχιάτρων, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), τέτοιου είδους φαντασιώσεις χαρακτηρίζονται μάλιστα ως «ανώμαλες». Ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει αναφορά σε «ασυνήθιστες» φαντασιώσεις στον ορισμό της παραφιλίας.

Έτσι, οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μόντρεαλ και την Ψυχιατρική Κλινική Philippe-Pinel έθεσαν το ερώτημα: τι ακριβώς σημαίνει ασυνήθιστη φαντασίωση;

Ο επικεφαλής της ερευνητής ομάδας Christian Joyal δηλώνει πως «από κλινικής πλευράς, γνωρίζουμε τι σημαίνει παθολογική φαντασίωση –περιλαμβάνει τη μη συναινετική επαφή ή τον πόνο ή μια τέτοια φαντασίωση είναι απολύτως απαραίτητη για να προκύψει ικανοποίηση».

«Πέραν τούτου, όμως, τι σημαίνει ασυνήθιστη φαντασίωση; Βασικός μας στόχος ήταν να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες νόρμες που χαρακτηρίζουν τις φαντασιώσεις, ώστε να περιγράψουμε τελικά τον ορισμό της παθολογίας.»

Για να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα, οι ερευνητές ζήτησαν από 1.500 ενήλικες (750 άντρες και 750 γυναίκες) να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις δικές τους φαντασιώσεις.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες μελέτες που αφορούν στο θέμα αυτό, η συγκεκριμένη δεν περιελάμβανε αποκλειστικά και μόνο φοιτητές, αλλά άτομα από το γενικό πληθυσμό.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να περιγράψουν την αγαπημένη τους φαντασίωση με κάθε λεπτομέρεια.

Τα βασικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές ήταν τα εξής:

– Οι φαντασιώσεις τόσο στον αντρικό όσο και το γυναικείο πληθυσμό ποικίλουν σημαντικά κι έτσι λίγες θεωρούνται στατιστικά ασυνήθιστες ή παράξενες

– Οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και μάλιστα τις περιγράφουν πιο γλαφυρά

– Σημαντικό ποσοστό των γυναικών (30-60%) φαντασιώνονται με κεντρικό θέμα την υποταγή (π.χ. δεμένα χέρια)

– Για τις γυναίκες (αλλά όχι για τους άντρες), υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ φαντασίωσης και επιθυμίας –αυτό σημαίνει ότι πολλές γυναίκες που περιγράφουν ακραίες φαντασιώσεις δεν επιθυμούν να τις πραγματοποιήσουν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Οι φαντασιώσεις των γυναικών συνήθως περιλαμβάνουν το σύντροφό τους, ενώ οι φαντασιώσεις των αντρών περιλαμβάνουν συνήθως άλλες γυναίκες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ