ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Νταλάρας: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στην Νέα Σμύρνη;»

Γ.Νταλάρας: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στην Νέα Σμύρνη;»

Ο Γιώργος Νταλάρας μέσω ανάρτησης αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη.

«Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στην Νέα Σμύρνη; Απόγευμα στην πλατεία με οικογένειες και μικρά παιδιά;» διερωράται ρητορικά στην έναρξη του κειμένου του που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χωρίς λόγο» και προσθέτει: «Απαράδεκτες εικόνες που θυμίζουν μαύρες εποχές. Θλίψη και απογοήτευση. Ποιος είναι άραγε ο τόσο σοβαρός λόγος που μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις;».

Συσχετίζει, παράλληλα τις εικόνες του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων με τα πρόσφατα σοκαριστικά περιστατικά αστυνομικής βίας, στην Αμερική, εναντίον Αφρο – αμερικανών πολιτών: «ΠΟΝΑΩ!». Εικόνα που παραπέμπει στο «I can’t breathe» της Αμερικής» σχολιάζει.

Ολοκληρώνει δε την δημόσια παρέμβασή του στέλνοντας ένα μήνυμα τόσο στην πολιτική εξουσία όσο και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η αστυνομία επιβάλλεται εκτός από την Ε.Δ.Ε., να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι δεν μπορεί να κατεβάζει στο δρόμο καταστολείς με ψυχικά προβλήματα, γιατί οι εικόνες αυτό δείχνουν. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πληγωμένη, οι γειτονιές είναι ρημαγμένες και τέτοιες πρακτικές δυναμιτίζουν το μέλλον της χώρας. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι κυβερνώντες».






Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.