ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurovision 2021: Εκτός διαγωνισμού το τραγούδι της Λευκορωσίας λόγω αντιδράσεων

Eurovision 2021: Εκτός διαγωνισμού το τραγούδι της Λευκορωσίας λόγω αντιδράσεων

Εκτός Eurovision βρίσκεται ήδη το τραγούδι της Λευκορωσίας, μετά τις αντιδράσεις, καθώς αναφέρθηκε ότι είχε πολιτικό περιεχόμενο.

Το τραγούδι της Λευκορωσίας για τη Eurovision, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα των τραγουδιών που θα λάβουν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό.

Ειδικότερα, στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού, το τραγούδι «Ya Nauchu Tebya» δεν αναφέρεται στη λίστα με τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν, αν και κάτω από το όνομα της χώρας, αναγράφεται το συγκρότημα «Galasy ZMesta».

Το τραγούδι κατηγορήθηκε για «πολιτικό περιεχόμενο», αφού φέρεται να υποδηλώνει την υποστήριξή του στον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στον απόηχο των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU), η οποία ζήτησε από τη Λευκορωσία να τροποποιήσει το τραγούδι της, σημειώνοντας ότι «θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού».

«Στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας για όλα τα τραγούδια που υποβάλλονται στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (ESC), η EBU εξέτασε προσεκτικά το τραγούδι της Λευκορωσίας, “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” από τους Galasy ZMesta για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του διαγωνισμού. Συνήχθη το συμπέρασμα ότι το τραγούδι θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού. Επιπλέον, οι πρόσφατες αντιδράσεις στην προτεινόμενη συμμετοχή κινδυνεύουν να ανατρέψουν τη φήμη της ESC» ανέφερε η EBU σε ανακοίνωσή της.

«Έχουμε γράψει στον τηλεοπτικό οργανισμό BTRC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, για να τους ενημερώσουμε ότι το τραγούδι, στην παρούσα μορφή του, δεν είναι προς το παρόν κατάλληλο για τον διαγωνισμό. Επιπλέον, ζητήσαμε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποβάλουν μια τροποποιημένη έκδοση ή ένα νέο τραγούδι, το οποίο συμμορφώνεται με τους κανόνες της ESC. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να αποκλειστεί από τον φετινό διαγωνισμό» σημείωνε ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.