ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε με τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε με τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου

Υπάρχουν αρκετά μυστικά για το ψήσιμο στα κάρβουνα, που πολλές φορές δεν δικαιώνουν πάντοτε τον κόπο και το μεράκι μας.

Ένα από αυτά μάς αποκαλύπτει ο μέγας μύστης της θράκας, Scott Roberts, και έχει να κάνει με τον τρόπο που ανάβουμε τα κάρβουνα ή τις καρβουνομπρικέτες.

Αν χρησιμοποιούμε λοιπόν οινόπνευμα ή υγρό αναπτήρα για να πυρώσουν τα κάρβουνα, τότε οι φλόγες πρέπει να σβήσουν εντελώς πριν ρίξουμε τα κρέατα στη φωτιά.

Αν υπάρχει ακόμα φωτιά που καίει, τότε τα υπολείμματα του οινοπνεύματος ή του υγρού αναπτήρα θα περάσουν στο κρέας, επιδρώντας αρνητικά στη γεύση του. «Πιστέψτε με, το ξέρω αυτό από την εμπειρία μου», λέει ο Roberts.

Ο έμπειρος ψήστης προτείνει να ανάβουμε τα κάρβουνα με τον τρόπο που μας βολεύει και να τα αφήνουμε να κάψουν για 30 λεπτά πριν αρχίσουμε το ψήσιμο.

Στο μισάωρο, ισχυρίζεται, τα κάρβουνα θα έχουν αποκτήσει το γκριζωπό χρώμα της στάχτης, αφήνοντας από κάτω λίγη πορτοκαλί λάμψη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.