ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο ντους

Οι άντρες χωρίζονται σε αυτούς που προτιμούν να κάνουν ντους το πρωί και σε αυτούς που προτιμούν το βράδυ

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο ντους

Όλοι μας κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα για να φύγει η βρωμιά που μαζεύεται πάνω μας μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Αν εξαιρέσουμε την κατηγορία που είναι τσακωμένη με το ντους, και είμαστε σίγουροι ότι δεν ανήκεις σε αυτή, οι υπόλοιποι άντρες χωρίζονται σε αυτούς που προτιμούν να κάνουν ντους το πρωί και σε αυτούς που προτιμούν το βράδυ.

Είναι καθαρά θέμα οπτικής και γούστου αυτό και δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη ότι παίζει κάποιο ρόλο η ώρα για την προσωπική μας υγιεινή. Αυτό που όντως έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε ντους και κυρίως τα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτού. Στις φωτογραφίες θα βρεις μερικά από τα πιο χρήσιμα tips για σωστό ντους.

Δώσε βάση στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Ας είναι όσο πιο φιλικά γίνεται προς το δέρμα σου και το περιβάλλον.

10 λεπτά είναι υπεραρκετά για ένα ντους, από΄κει και πέρα απλά ταλαιπωρείς το δέρμα σου και επιβαρύνεις το περιβάλλον.

Το καυτό νερό μόνο καλό δεν κάνει. Κράτα τη θερμοκρασία του νερού όσο πιο κοντά σε αυτή του δωματίου.

Εστίασε το πλύσιμο στις περιοχές που το έχουν περισσότερο ανάγκη όπως οι μασχάλες και εκεί «κάτω» το νερό και οι σαπουνάδα που τρέχει αρκεί για τα υπόλοιπα μέρη.

Στο τέλος μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα σημεία του σώματος που έχουν την τάση να ξεραίνονται. Ειδικά το πρόσωπο που έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με τον ήλιο και τη σκόνη.

Το τέλειο ντους δεν υπάρχει σαν έννοια και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αποφέυγεις τις υπεροβολές. Υπερβολές στη διάρκεια, στο πόσο ζεστό είναι το νερό και στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Ειδικά στα προϊόντα χρειάζεται και η μεγαλύτερη προσοχή γιατί οι άντρες έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε ότι βρούμε, από απορρυπαντικό πλυντηρίου μέχρι σκόνη για τα πλακάκια.

Ισχυρή καθαριστική δύναμη δεν σημαίνει και καλύτερο προϊόν. Τα πολύ δυνατά σαμπουάν και σαπούνια έχουν την τάση να ξηραίνουν το δέρμα και να το αφυδατώνουν. Αυτή η πρακτική δεν θα αργήσει να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα που μπορεί να είναι από ερεθισμούς και κοκκινίλες, μέχρι έκζεμα.

Αυτό που πρέπει να μάθουμε από τις γυναίκες είναι ότι το ντους δεν πρέπει να συνδυάζεται ντε και καλά με λούσιμο. Το πολύ δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για φυσιολογικής λιπαρότητας μαλλιά.

Στην περίπτωση που απαιτηθεί πιο συχνό λούσιμο, το μαλακτικό είναι πολύτιμος σύμμαχος. Ενυδάτωση δεν χρειάζονται μόνο τα μαλλιά, αλλά και το δέρμα ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι άκρως απαραίτητη.

Τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, όσο και στην ακραία ζέστη του καλοκαιριού, μια ενυδατική λοσιόν που να απορροφάται εύκολα, χωρίς αρώματα, βοηθάει το δέρμα να εγκλωβίσει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.