Αυτά είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνετε στη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων

Για να μην τα ξαναεπαναλάβετε

Αυτά είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνετε στη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με τον φούρνο μικροκυμάτων τους οφείλονται πιθανότατα σε λάθη των ίδιων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Choice, υπάρχουν πολλά σχετικά με τον τυπικό οικιακό φούρνο μικροκυμάτων που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, όπως ποια επίπεδα ισχύος πρέπει να χρησιμοποιούν, πώς να αλλάζουν τις ρυθμίσεις και τι είδους δοχεία λειτουργούν καλύτερα.

Σωστή ρύθμιση προγράμματος

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουν οι άνθρωποι για τον φούρνο μικροκυμάτων τους είναι ότι ζεσταίνει το φαγητό τους ανομοιόμορφα. Συχνά, ωστόσο, αυτό δεν οφείλεται στην ισχύ του μηχανήματος ή στον χρόνο μαγειρέματος -τουλάχιστον όχι εξ ολοκλήρου-, αλλά είναι πιο πιθανό να φταίει η ρύθμιση ισχύος στην οποία το έχετε θέσει.

Όπως επισημαίνει το Choice, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς βάζουν το φαγητό τους στον φούρνο μικροκυμάτων και πατούν το κουμπί εκκίνησης.

Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων –η ανακάλυψη των οποίων έγινε τυχαία– θέτουν από προεπιλογή την υψηλότερη ρύθμιση ισχύος τους. Ενώ το μπολ και το πάνω μέρος του φαγητού σας θα ζεσταθεί πολύ γρήγορα, το εσωτερικό του θα παραμείνει κρύο, σημειώνει το Choice.

Αντιθέτως, επιλέξτε μία από τις χαμηλότερες ρυθμίσεις σε μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος. Αν και αυτό σημαίνει μερικά επιπλέον λεπτά αναμονής για να ζεσταθεί το φαγητό σας, η χαμηλή και αργή μέθοδος θα διασφαλίσει ότι το φαγητό θα ζεσταθεί πλήρως.

Επιπλέον, η ρύθμιση χαμηλής ισχύος είναι, επίσης, εξαιρετική για να μαλακώσετε γρήγορα κάτι όπως το βούτυρο ή η σοκολάτα.

Συνήθεις κίνδυνοι για την ασφάλεια

Μια άλλη ανησυχία που έχουν οι άνθρωποι με το φούρνο μικροκυμάτων τους σχετίζεται με την ασφάλεια των τροφίμων. Ενώ η ακτινοβολία δεν αποτελεί πραγματική ανησυχία, υπάρχουν αρκετά άλλα δυνητικά επικίνδυνα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι.

Πολλοί είναι εκείνοι που ξαναζεσταίνουν τα αποφάγια τους, απλώς βάζοντας οποιοδήποτε δοχείο κατευθείαν στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ιατρικό πρόβλημα, προειδοποιεί το Choice.

Τα πλαστικά και τα φελιζόλ που δεν είναι ασφαλή για τη θερμότητα μπορούν να απελευθερώσουν τοξικές χημικές ουσίες στο φαγητό σας. Ακόμα και τα δοχεία που αναγράφονται ως ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων συχνά αναφέρονται μόνο στην αναθέρμανση και όχι σε μεγάλο χρόνο μαγειρέματος.

Για να είστε ασφαλείς, συνιστάται να ζεσταίνετε το φαγητό σας μόνο σε κεραμικό ή γυάλινο σκεύος και να αποφεύγετε αντικείμενα όπως αλουμινόχαρτο, μέταλλο ή χαρτί.

Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων

Πολλοί είναι εκείνοι, επίσης, που παραμελούν τους φούρνους μικροκυμάτων τους όταν πρόκειται για τον καθαρισμό τους. Οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να λερωθούν με σάλτσα και διάφορα άλλα υπολείμματα φαγητού.

Ενώ αυτό αποτελεί μια μικρή ανησυχία για την υγεία είναι, επίσης, ένα ζήτημα λειτουργικότητας, καθώς ο φούρνος μικροκυμάτων θα ξαναζεστάνει τα υπολείμματα φαγητού που έχουν απομείνει μαζί με το γεύμα σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να το αποφύγετε αυτό, καθαρίζετε πάντα αμέσως τον οποιοδήποτε λεκέ και καθαρίστε σε βάθος κάθε τόσο, βάζοντας στο φούρνο μικροκυμάτων φέτες λεμονιού σε ένα μπολ με νερό και χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να καθαρίσετε τα υπολείμματα που έχουν απομείνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.