ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι επτά ατάκες του Τζίμι Χέντριξ που πρέπει να θυμάσαι

Δημιουργώντας ένα μοναδικό στυλ, η επιρροή του αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής

Αυτές είναι επτά ατάκες του Τζίμι Χέντριξ που πρέπει να θυμάσαι

Ο Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix) ήταν ένα ατίθασο αγόρι που αναστάτωσε τα νερά της ροκ μουσικής σκηνής τη δεκαετία του 1960. Μέσα στη σύντομη πορεία του στον χώρο αυτό, κατάφερε με την κιθάρα του, να δώσει τη δική του νότα και να ανατρέψει τα μέχρι τότε δεδομένα.

Πώς θα ήταν η ηλεκτρική κιθάρα χωρίς τον Τζίμι Χέντριξ; Σίγουρα η ιστορία της θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Ο μεγαλύτερος ηλεκτρικός κιθαριστάς ήταν κάτι περισσότερο από ένας μουσικός. Ήταν τραγουδοποιός, καλλιτεχνάρα, περφόρμερ και άλλαξε το ρου της ιστορία της ροκ.

Δημιουργώντας ένα μοναδικό στυλ, η επιρροή του αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής.

Δεν υπάρχει κιθαρίστας που να μην έχει επηρεαστεί από τον Τζίμι Χέντριξ, τον άνθρωπο που είχε προβλέψει πως θα πεθάνει πριν κλείσει τα 30 έτη ζωής. Όπως και έγινε. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 28 ετών, από ασφυξία που προκλήθηκε από αναρρόφηση εμετού.

Δηλητηρίαση από βαρβιτουρικά. Πολλοί έκαναν λόγο για αυτοκτονία, κάποιοι για υπερβολική δόση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκε από τον μάνατζερ του, Mike Jeffrey.

Ωστόσο πέρα από την μουσική, ο Τζίμι Χέντριξ άφησε παρακαταθήκη και κάποιες συμβουλές ζωής που έχουμε να θυμόμαστε. Ο άνθρωπος που λάτρεψε όσο τίποτα τον Μανώλη Χιώτη και τον θεωρούσε ως τον κορυφαίο κιθαρίστα του κόσμου, μοίρασε την γνώση του απλόχερα.

«Όλα τα πράγματα που ήταν σπουδαία για μένα, προτού γνωρίσω την επιτυχία, παραμένουν σπουδαία και σήμερα. Τα ωραία πράγματα είναι ακόμη τα ίδια, η ανατολή του ήλιου και η δροσιά του γρασιδιού. Τα υλικά αγαθά που απέκτησα δεν άλλαξαν τον τρόπο που αισθάνομαι γι’ αυτά τα πράγματα»
«Όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για δύναμη, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη»
«Η μουσική είναι ένας ακίνδυνος τρόπος για να φτιάχνεσαι»
«Τα μπλουζ είναι εύκολο να τα παίξεις αλλά δύσκολο να τα νιώσεις»
«Αν είμαι ελεύθερος είναι επειδή πάντα φεύγω τρέχοντας»
«Με έχουν μιμηθεί τόσο καλά, που έχω ακούσει κάποιους να επαναλαμβάνουν και τα λάθη μου»
«Η γνώση μιλάει αλλά η σοφία ακούει»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.