ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Byakuya»: Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο – Από τι είναι φτιαγμένο

Κάθε μερίδια κοστίζει... 6.696 δολάρια!

«Byakuya»: Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο – Από τι είναι φτιαγμένο

Μια ιαπωνική εταιρεία παγωτού συγκέντρωσε μερικά από τα πιο σπάνια και πολυτελή συστατικά και τα μετέτρεψε στο πιο ακριβό παγωτό του κόσμου, με τιμή 6.696 δολάρια ανά μερίδα!

Η ιαπωνική μάρκα Cellato πέτυχε το πιο ακριβό παγωτό στον πλανήτη, με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώνουν τη νίκη τους στο ρεκόρ γαλακτοκομίας για τη γεύση με την ονομασία “Byakuya”.

Από τι είναι φτιαγμένο το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου

Το πανάκριβο γλυκό είναι φτιαγμένο από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, μια σπάνια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα.

Το διακεκριμένο επιδόρπιο περιλαμβάνει επίσης Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε που είναι, πράγματι, αλκοολούχο (8%).

Το Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Tadayoshi Yamada, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για μια μοναδική γεύση.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Guinness, χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιηθεί η γεύση, με «πολλές δοκιμές και λάθη για να επιτευχθεί η σωστή γεύση», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Cellato.

«Η επίτευξη ενός τίτλου στα Guinness World Records έκανε την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Cellato στο Guinness World Records, η ομάδα του οποίου το περιέγραψε ως μια «ένδοξη γευστική εμπειρία» που «γεμίζει το στόμα και τη μύτη σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.