Υλικά συνταγής

600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. μαργαρίνη

1½ φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ μοσχοκάρυδο

1 πρέζα γαρίφαλο

1½ κ.γ. σόδα

2 βανίλιες

½ φλιτζ. κράνμπερι αποξηραμένα

1 φλιτζ. καρυδόψιχα

4 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος

1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

1 φλιτζ. πορτοκάλι (φρέσκος χυμός)

½ φλιτζ. μπράντι

Εκτέλεση συνταγής

1.Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα (την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί θα αφρίσει), την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε την υπόλοιπη εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ