ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισπανία: Κατηγορίες πως ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος έβαλε κατασκόπους να απειλήσουν την ερωμένη του (φώτο)

Ισπανία: Κατηγορίες πως ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος έβαλε κατασκόπους να απειλήσουν την ερωμένη του (φώτο)

Στη δίνη ενός νέου σκανδάλου μπαίνει η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, καθώς μια πρώην ερωμένη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, πρόκειται να καταθέσει σε δικαστήριο ότι την κυνηγούσε κατάσκοπος, μετά από καβγά που είχε με τον γαλαζοαίματο.

Ο λόγος για την Corinna zu Sayn-Wittgenstein, μια Γερμανίδα επιχειρηματία, η οποία παλιά διατηρούσε σχέση με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Η γυναίκα, έπρεπε αρχικά να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Μαδρίτης, ωστόσο η ακρόαση ακυρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Corinna, υποστηρίζει ότι ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της χώρας, στρατηγός Felix Sanz Roldan, πραγματοποίησε εκστρατεία εκφοβισμού και παρενόχλησης εναντίον της, με εντολή του Χουάν Κάρλος.

Χουάν Κάρλος

Αφού τον συνόδευσε σε ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι κυνηγιού στη Μποτσουάνα, ισχυρίζεται ότι έλαβε ένα μήνυμα από μια εταιρεία ασφάλειας, η οποία είπε ότι οι φίλοι της στην Ισπανία τους ζήτησαν να τη φροντίσουν και είχαν στείλει άνδρες από τη Λεγεώνα των Ξένων στο διαμέρισμά της στο Μονακό.

Στην ένορκή κατάθεσή της, την οποία εξασφάλισε η Sunday Telegraph, η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, υποστηρίζει πως η εταιρεία προσελήφθη από τον Roldan, ως πρόφαση για να ψάξουν το διαμέρισμά της, για οτιδήποτε μπορούσε να ντροπιάσει τον βασιλιά.

Η Corinne ισχυρίζεται ότι αφού αρνήθηκε την είσοδο τους, έλαβε απειλητικά μηνύματα. Συναντήθηκε με τον Roldan στο ξενοδοχείο Connaught στο Λονδίνο τον Μάιο του 2012.

«Τα λόγια του ήταν ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί [τη] σωματική μου ασφάλεια ή την ασφάλεια των [παιδιών] μου, εκτός αν συμμορφωνόμουν με τις οδηγίες του », αναφέρει στη γραπτή μαρτυρία της.

Η 56χρονη γυναίκα, υποστηρίζει ότι η παρενόχληση συνεχίστηκε και περιλαμβάνει ανεξήγητες εισβολές στο σπίτι της στη Μεγάλη Βρετανία. Λέγεται ότι η Corinna zu Sayn-Wittgenstein, προετοιμάζει μια δίκη κατά της βασιλικής οικογένειας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η νομική ομάδα της κας zu Sayn-Wittgenstein έχει γράψει στον υπουργό Εξωτερικών για να επισημάνει τις δυνητικά εκρηκτικές διπλωματικές επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης και στους επικεφαλής των MI5 και MI6 για να δηλώσει ότι οι Ισπανοί πράκτορες διεξάγουν αδίστακτη επιχείρηση στο βρετανικό έδαφος.

Ο Roldan αρνείται τους ισχυρισμούς. Τόσο ο ίδιος όσο και η ισπανική βασιλική οικογένεια, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το νέο σκάνδαλο συνταράσσει ξανά την ισπανική βασιλική οικογένεια, η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Χουάν Κάρλος έλαβε το 2008, 100 εκατομμύρια δολάρια εκ μέρους του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα στον λογαριασμό παναμαϊκού ιδρύματος στην Ελβετία. Η Daily Telegraph έγραψε στην συνέχεια ότι ο βασιλιάς Φελίπε ήταν δικαιούχος σε αυτό το ίδρυμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασιλιάς Φελίπε
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, ο βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει ότι τον περασμένο Απρίλιο αποποιήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη οποιοδήποτε όφελος ή συμμετοχή σε αυτήν την οντότητα. Ο βασιλιάς Φελίπε δηλώνει επίσης ότι αγνοεί παντελώς μέχρι σήμερα ότι έχει ορισθεί δικαιούχος άλλου ιδρύματος, το οποίο, σύμφωνα με τον Τύπο χρηματοδοτούσε με εκατομμύρια ευρώ τις πτήσεις του Χουάν Κάρλος με ιδιωτικά τζετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.