Ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, ο οποίος ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, επαίνεσε την υγειονομική περίθαλψη της χώρας την Τετάρτη και σημείωσε πως πρόκειται για μια περίεργη και τρομακτική εποχή για το έθνος.

Ο 71χρονος Κάρολος βγήκε από την καραντίνα τη Δευτέρα, αφού πέρασε την ασθένεια με ήπια συμπτώματα, με το γραφείο Τύπου του να σημειώνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Σε βίντεο προς τους πολίτες, ο πρίγκιπας είπε πως παρόλο που είχε αναρρώσει θα ακολουθούσε τη γενική απομόνωση.

Η σύζυγός του Καμίλα, η οποία βρέθηκε αρνητική στον ιό, παραμένει σε καραντίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε περίπτωση που αναπτύξει συμπτώματα.

«Όπως όλοι μαθαίνουμε, αυτή είναι μια παράξενη, μπερδεμένη και συχνά τρομακτική εμπειρία όταν η παρουσία της οικογένειας και των φίλων δεν είναι πλέον δυνατή και οι φυσιολογικές δομές της ζωής καταρρέουν ξαφνικά», σημείωσε.

«Σε μια τόσο πρωτοφανή και ταραγμένη εποχή σε όλων μας τη ζωή, η γυναίκα μου και εγώ σκεφτόμαστε ιδιαίτερα όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε τόσο δύσκολες και αφύσικες συνθήκες και εκείνους που πρέπει να αντέξουν την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά». δήλωσε ο Κάρολος.

Μίλησε επίσης, για εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, λέγοντας ότι χρειάζονται την υποστήριξη της χώρας.

«Είναι επομένως απαραίτητο να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή τέτοιοι αναγκαίοι άνθρωποι όταν τελειώνουν με τα κουραστικά τους καθήκοντα και προσπαθούν να κάνουν τα ψώνια τους, για παράδειγμα, ενώ πρέπει να καταπολεμούν διαρκώς την ανησυχία τους για τις οικογένειες και τους φίλους τους», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στη Βρετανία ανήλθε σε 1.789 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης.