ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ένοχη για απάτη η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν – «Λάδωσε» για να βάλει τις κόρες της στο Πανεπιστήμιο (φώτο)

Ένοχη για απάτη η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν – «Λάδωσε» για να βάλει τις κόρες της στο Πανεπιστήμιο (φώτο)

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Λόρι Λάφλιν, δήλωσε ένοχη για απάτη, καθώς «λάδωσε» με μισό εκατομμύριο δολάρια, ώστε να μπουν τα παιδιά της σε πανεπιστήμια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε με βιντεοδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης, η 55χρονη ηθοποιός που γνωρίσαμε από την κωμική σειρά Full House (και τη συνέχειά του 30 χρόνια μετά Fuller House) και ο σύζυγός της, Μόσιμο Τζιανούλι, τήρησαν στωικά τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί χθες από τον εισαγγελέα: δήλωσαν ένοχοι για μια κατηγορία δόλιας μεταφοράς χρημάτων μέσω τραπέζης για το σκάνδαλο δωροδοκίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι εισαγγελικές αρχές έβαλαν στο αρχείο τις δύο άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε το ζεύγος και θα εισηγηθούν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 μηνών στην ηθοποιό και 5 μηνών στον σύζυγό της. Επίσης, θα τους επιβληθούν πρόστιμα 150.000 και 250.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Και οι δύο, εδώ και μήνες, αρνούνταν κατηγορηματικά ότι εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο στην απάτη. Χωρίς συμφωνία, και με τη δίκη τους να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, κινδύνευαν να καταδικαστούν σε πολυετή κάθειρξη.

Δωροδόκησαν με μισό εκατ. δολάρια ανθρώπους την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούσαν τη Λάφλιν και τον σύζυγό της ότι κατέβαλαν 500.000 δολάρια σε έναν μεσάζοντα για να διασφαλίσουν ότι οι δύο κόρες τους θα εισάγονταν στο Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας (USC). Με τη μεσολάβηση του «εγκεφάλου» της απάτης, του Ουίλιαμ Σίνγκερ, τα δύο κορίτσια εμφανίστηκαν ως αξιόλογες αθλήτριες, κατάλληλες για την ομάδα κωπηλασίας του πανεπιστημίου, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα.

Η οργάνωση του Σίνγκερ έλαβε συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια από γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να εισάγονται σε πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ ή το Τζόρτζταουν. Η ποινή της Λάφλιν και του Τζιανούλι θα ανακοινωθεί επισήμως στις 21 Αυγούστου.

Η δεύτερη σταρ του Χόλιγουντ που εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Οι περισσότεροι από τους γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν ήδη δηλώσει ένοχοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν («Νοικοκυρές σε απόγνωση») που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο εβδομάδων και έμεινε στη φυλακή για 11 ημέρες, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Χάφμαν, που έγινε ιδιαίτερα διάσημη από τη συμμετοχή της στη σειρά Desperate Housewives καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκιση και 30.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο για την προσπάθειά της να νοθεύσει τα αποτελέσματα ώστε να εισαχθεί η κόρη της στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η ηθοποιός θα εκτίσει ποινή ενός έτους με αναστολή καθώς και 250 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δάκρυα στα μάτια η Φελίσιτι Χάφμαν ζήτησε συγγνώμη από τους άλλους φοιτητές, αλλά και την οικογένειά της. «Ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές, τους γονείς, τα πανεπιστήμια για τις πράξεις μου. Συγγνώμη και από τις κόρες και τον άνδρα μου. Του πρόδωσα όλους» είπε χαρακτηριστικά. Η Φελίσιστι Χάφμαν υποστήριξε πως η κόρη της Σοφία, που πέρασε με τον παράνομο τρόπο στο πανεπιστήμιο δεν γνώριζε τίποτε για την απάτη. «Φέρθηκα ηλίθια και έκανα λάθος. Ντρέπομαι για ότι έχω κάνει […] αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.