ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το μεγάλο μυστικό της Α.Βουγιουκλάκη: Ο άγνωστος γάμος της (φώτο)

Το μεγάλο μυστικό της Α.Βουγιουκλάκη: Ο άγνωστος γάμος της (φώτο)

«Σας την έσκασα». Με αυτήν την ατάκα η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκάλυψε πως παντρεύτηκε με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, μία δεκαετία αφού η σχέση τους είχε τελειώσει κι είχε βγει το διαζύγιο.

Η δημοφιλής ηθοποιός κατάφερε να κρατήσει μυστικό το γάμο της, που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στην Παναγία Γοργοεπήκοο. Πρόκειται για το εκκλησάκι που είναι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών. Για το γάμο γνώριζαν μόνο 5-6 στενοί φίλοι του ζευγαριού. Με την ίδια μυστικότητα βγήκε και το διαζύγιο, λίγο καιρό μετά.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Σπασμένα Καράβια Αλίκη Βουγιουκλάκη – Γιώργος Ηλιάδης», της δημοσιογράφου Κικής Σεγδίτσα, ο Κύπριος ήταν ο μεγάλος έρωτας της Ελληνίδας ηθοποιού. Και οι δύο χωρισμένοι με παιδιά, αποφάσισαν να παντρευτούν κρυφά από όλους τον Ιανουάριο του 1982, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε καν ο γιος της δεν γνώριζε. Ο γάμος έγινε γνωστός μόλις το 1992 και τον αποκάλυψε η ίδια η Αλίκη, σε συνέντευξή της.

Το διαζύγιο βγήκε ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Γιώργος Ηλιάδης ταξίδεψε στο Μπαχρέιν με την πρώην σύζυγό του για να κλείσουν μια συμφωνία για εκείνη. Τότε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ένιωσε ότι «έχασε» και στο διαζύγιο επικαλέστηκε εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Ήταν το αίσθημα απέναντι στην οικογένειά του, που τον έκανε να τη χάσει. Ωστόσο, το διαζύγιό τους δεν ήταν αρκετό για να τους χωρίσει, ούτε ακόμα και όταν ο Κύπριος επιχειρηματίας παντρεύτηκε και πάλι την πρώην σύζυγό του.

Η αγάπη του για την Αλίκη ήταν τόσο μεγάλη, έτσι χώρισε και πάλι με την πρώτη του σύζυγο. Μεταξύ αυτών των γεγονότων οι δύο τους συνέχισαν να συναντιούνται με κάθε ευκαιρία σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Κική Σεγδίτσα, στο βιβλίο της, αναφέρει ότι αγαπιόντουσαν και «σμίγανε παράφορα» ακόμα και όταν εκείνη ήταν σε σχέση με άλλους συντρόφους.

Χρόνια μετά, ο Γιώργος Ηλιάδης μιλώντας για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είπε: «Εκείνο που κυρίως χαρακτήριζε την Αλίκη και στη δουλειά της και στην ιδιωτική της ζωή και στη συμπεριφορά της στους ηθοποιούς, αλλά και στους φίλους της ήταν η αρχοντιά. Η Αλίκη ήταν αρχόντισσα! Τίποτα άλλο. Και αρχόντισσα όχι με την έννοια την οικονομική, η αρχοντιά είναι κάτι το ηθικό δεν είναι οικονομικό.

Η Αλίκη δεν ήταν ούτε της Μυκόνου ούτε των κοσμικών νησιών. Πήγαινε στο κτήμα της στον Άγιο Θεολόγο κι αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Σταμάτης Φασουλής, ο Δάνης Κατρανίδης, όλοι οι φίλοι της που τους καλούσε τακτικά στο κτήμα της πάνω. Όχι μόνο ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος, αλλά ήταν πώς να το πω, ο απλός άνθρωπος του χωριού. Πού να πλησιάσει παπαράτσι;

Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου δεν μπορώ να θυμηθώ και να πω κάτι το αρνητικό. Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου και να σκεφτώ στιγμές που ζήσαμε μαζί. Αυτό που εντυπωσίαζε κάποιον όταν γνώριζε την Αλίκη ήταν φρεσκάδα της. Και όταν λέω φρεσκάδα δεν εννοώ μόνο την όψη της, οι κουβέντες είχαν μια φρεσκάδα. Είχε φρεσκάδα η Αλίκη και αυτό το εξέπεμπε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.