ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Χειλάκης: «Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση και στο θέατρο με το να υποδύομαι τον “κακό”»

«Είναι πολλά τα λάθη που έχουμε κάνει αλλά το θέμα είναι να είμαστε παρόντες να πράττουμε»

Α.Χειλάκης: «Έκανα “δώρο” στην τηλεόραση και στο θέατρο με το να υποδύομαι τον “κακό”»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την ταινία «Καπετάν Μιχάλης» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και τον ρόλο του «κακού» που συνήθως έχει στις τηλεοπτικές σειρές, τονίζοντας «έκανα “δώρο” στην τηλεόραση και στο θέατρο με το να υποδύομαι τον “κακό”».

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι», όπου είπε, μεταξύ άλλων: «Η ταινία παίζεται εδώ και 9 μέρες. Η σχέση μου με την ταινία τελείωσε πριν από έναν χρόνο που τελείωσαν τα γυρίσματα. Και φτάνει η 21 Δεκεμβρίου 2023 που ξεκινάει η ταινία και προσπαθείς να ανασύρεις στη μνήμη σου τα γυρίσματα και τι είναι για σένα αυτό το λογοτεχνικό αριστούργημα. Είναι από τα αγαπημένα μου έργα που μου έτυχε να το κάνω. Είμαι και τυχερός γιατί το έχω κάνει και audiobook και αφηγούμαι όλο το βιβλίο. Όταν τέλειωσα την αφήγηση στο audiobook με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Χαραλάμπους και μου είπε ότι θέλει να με προτείνει για έναν ρόλο σε μία ταινία και ήταν αυτή, ο «Καπετάν Μιχάλης». Με κάποιους ήρωες δένεσαι από την εφηβεία σου. Είχα δεθεί με αυτό το βιβλίο από τα 15-16 μου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι από τις πιο ακριβές ελληνικές παράγωγες. Χρειάστηκε έναν χρόνο για να γίνει εξισορρόπηση ήχου, μουσικής, εφέ και αυτά. Είμαι τυχερός που έχω κάνει αυτή την ταινία. Οι άνθρωποι της γενιάς μου, είμαι 53 ετών πια, έμαθαν να αγγίζουν τα λογοτεχνικά έργα μέσα από τις ταινίες. Είμαστε τυχεροί που έχει υπάρξει ο Αθανασιάδης και έχουμε στα χέρια μας τους “Πανθέους”. Στην εποχή της εικόνας μπορεί να δοθεί το βήμα γι΄αυτά τα εμβληματικά έργα. Ο Καπετάν Μιχάλης πιστεύει στο “Ελευθερία ή Θάνατος”. Ο άνθρωπος αυτός ερωτεύεται και διάλεξα ως καλλιτέχνης να διαχειριστώ τη διάζευξη, που από την μία είναι η ελευθερία της Κρήτης και από την άλλη έρχεται ο έρωτας και δεν ξέρει τι να διαλέξει. Είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι, και ο θεατής αρχίζει να «παίζει» μαζί σου και να αναρωτιέται αυτό που αναρωτιέσαι και εσύ στην ταινία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε τέλος: «Είναι πολλά τα λάθη που έχουμε κάνει αλλά το θέμα είναι να είμαστε παρόντες να πράττουμε. Και θα πετύχεις και θα αποτύχεις. Εάν ετεροκαθοριστείς από ανθρώπους που εκτιμάς και κοιτάξεις τον εαυτό σου μέσα από το βλέμμα τους, μπορεί να καταλάβεις κάτι για σένα. Άρχισα να κοιτάω κάποια στιγμή τους ανθρώπους που εκτιμούσα και κατάλαβα κάποια πράγματα για μένα. Ωστόσο, ο άνθρωπος που εκτιμάς, δεν χρειάζεται να σε εκτιμά και ο ίδιος, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πολλές φορές σκηνοθετώ μία παράσταση ως απάντηση για την σκηνοθεσία ενός άλλου. Έτσι κάπως “συνομιλούμε¨ και υπάρχει η εκτίμηση. ”Ερωτοπαιδευόμαστε” με την ομάδα μας, με τον ρόλο μας. Προσπαθείς να κρατήσεις μία επαφή με τον 15χρονο εαυτό σου. Το “δώρο” που έκανα στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο είναι που έκανα τον “κακό”. Είναι ο πιο ενδιαφέρων ρόλος. Ο κακός είναι αυτός που πράττει και ο καλός αυτός που παθαίνει. Στους Πανθέους κάνω τον καλό, και όλο…παθαίνω!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.