ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Από τα ψηλά στα… χαμηλά: Αστέρες του Χόλιγουντ που έγιναν ερημίτες

Αντάλλαξαν την λαμπερή καριέρα με μια πιο ήσυχή ζωή

Από τα ψηλά στα… χαμηλά: Αστέρες του Χόλιγουντ που έγιναν ερημίτες

Ουκ ολίγοι ηθοποιοί έχουν ως στόχο να κατακτήσουν τη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Ωστόσο πολλοί από αυτούς μόλις «γευτούν» τη δόξα και τη φήμη, καταλαβαίνουν πως η λαμπερή ζωή δεν είναι αυτή που τους αρμόζει.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ο 29χρονος πρώην σταρ του Two And A Half Men Angus T Jones, ο οποίος ήταν αγνώριστος σε σπάνια δημόσια έξοδό του στο Λος Άντζελες μέσα στην εβδομάδα.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο ηθοποιός, ο οποίος υποδυόταν τον Jake Harper στην επιτυχημένη αμερικανική κωμωδία.

Οι θαυμαστές της σειράς θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν τον άλλοτε αστέρα που πληρωνόταν έως και 280.000 λίρες το επεισόδιο, καθώς έχει αφήσει μακριά γένια και ξύρισε το κεφάλι του.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός που αντάλλαξε τη λαμπερή καριέρα για μια πιο ήσυχη ζωή.

«Οι διασημότητες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, συναισθήματα και υπαρξιακά ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, αλλά κάτω από την αδυσώπητη εξέταση του κοινού» δήλωσε χαρακτηριστικά στη The Sun.

«Ενώ πολλοί απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας, μερικοί αναπόφευκτα αποχωρούν από αυτό και απομακρύνονται», συμπλήρωσε.

Η Yasmine Bleeth προοριζόταν να κάνει μόνο μια guest εμφάνιση στο Baywatch, αλλά αποδείχτηκε τόσο δημοφιλής στο κοινό που οι παραγωγοί την κράτησαν στη δημοφιλή σειρά για πέντε χρόνια.

Έπαιξε την Caroline Holden στη σειρά και η έκθεσή της οδήγησε να περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο του FHM. Και αυτό μάλιστα κάθε χρόνο από το 1996 έως το 2001.

Η ίδια, όμως, έδινε τη δική της μάχη με τα ναρκωτικά μέχρι και το 2000, με αποτέλεσμα να περνά τις πύλες κέντρου απεξάρτησης. Ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή και 100 ώρες κοινοφελούς εργασίας επειδή βρέθηκαν στο αυτοκίνητό της σύριγγες γεμάτες κοκαΐνη μετά από ένα σοκαριστικό ατύχημα.

Η Yasmine Bleeth απολύθηκε από το Baywatch επειδή, σύμφωνα με τον σεναριογράφο Douglas Schwartz, δεν εμφανιζόταν στα γυρίσματα και είχε «δυσκολίες, πάλι με τους άντρες» εξαιτίας και πάλι της χρήσης ναρκωτικών.

«Για αυτό αφήσαμε τη Yasmine να φύγει από τη σειρά. Ήταν πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις μετά από λίγο» δήλωσε στο Esquire το 2012. Η τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση ήταν στο Howard Stern On Demand το 2006 και έκτοτε αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ηθοποιός, στα 55 της χρόνια, έχει απαθανατιστεί ορισμένες φορές έκτοτε, συνήθως ενώ έβγαζε βόλτα το σκυλάκι της με τις πιτζάμες της.

Οι The Name Of the Father, The Last of the Mohicans και Gangs of New York είναι μόνο ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του Daniel Day-Lewis. Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του επέλεγε την ησυχία και τη μοναξιά από τη λάμψη και τη γοητεία που είχε να προσφέρει το Χόλιγουντ.

Σε άρθρο της Daily Mail του 2008 ο δημοσιογράφος Paul Scott σημείωνε πως ο ηθοποιός έπινε μόνος του σε παμπ, απέφευγε την οπτική επαφή και τα προηγούμενα δέκα χρόνια ζούσε σχετικά απομονωμένα σε ένα κτήμα 50 στρεμμάτων.

Ήταν το 2012 που ο Daniel Day-Lewis ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική. Μετά από πέντε χρόνια επέστρεψε για την τελευταία του ταινία Phantom Thread. Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε την αποχώρησή του, σημειώνοντας πως η δουλειά δεν του φαινόταν «ζωτική» ή «ακαταμάχητη».

Έκτοτε εμφανίζεται σπάνια και προσπαθεί με αλλαγές στην εμφάνισή του να ξεφύγει από τους παπαράτσι. Ήταν τον Ιούνιο που απαθανατίστηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια σε μια δημόσια έξοδό του με τη σύζυγό του Rebecca Miller, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Η σταρ της δεκαετίας του 1990 Bridget Fonda ήταν από τις περιζήτητες ηθοποιούς μετά τις εντυπωσιακές ερμηνείες της στα Jackie Brown, The Godfather Part III και Scandal. Κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα Emmy για τις σκηνοθετικές ερμηνείες της πριν κάνει την τελευταία της εμφάνιση στην ταινία Snow Queen το 2002.

Τον επόμενο χρόνο η Bridget Fonda υπέστη ένα σοβαρό τροχαίο και έκτοτε έμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αρραβωνιάστηκε το 2003 και δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ και να γίνει μητέρα πλήρους απασχόλησης στον γιο που απέκτησε με τον θρυλικό συνθέτη Danny Elfman. Σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις και τελευταία φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο του LAX, αμφισβητώντας τις φήμες που την ήθελαν να επιστρέφει στην υποκριτική.

Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να επιστρέψει στη λάμψη του Χόλιγουντ, η 59χρονη απέρριψε το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως είναι πολύ ωραίο να είσαι απλός πολίτης.

Ο εμβληματικός Richard Simmons έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ λόγω του εκκεντρικού στυλ και της επιδεικτικής προσωπικότητάς του. Βοήθησε δεκάδες Αμερικανούς να χάσουν βάρος μέσω των βίντεο aerobic που έκανε, ενώ εμφανιζόταν τακτικά σε talk show προτού εγκαταλείψει οριστικά τα φώτα της δημοσιότητας.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν το 2014 και λίγα χρόνια αργότερα δήλωσε στη Washington Post πως ήθελε να είναι λίγο πιο μοναχικός για λίγο. «Αυτή τη στιγμή θέλω απλώς να με φροντίζω» δήλωνε χαρακτηριστικά το 2017.

Διάφορες θεωρίες αναδύονταν ανά διαστήματα, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας πως εγκατέλειψε την καριέρα του στη showbiz λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Στο ντοκιμαντέρ του 2022 What Really Happened to Richard Simmons, ο ιδρυτής του TMZ, Harvey Levin, ισχυρίστηκε πως ο Richard Simmons δεν έβγαινε από το σπίτι παρά μόνο για να πάει για ψώνια ή στην παραλία. «Δεν υπάρχει παπαράτσι που να τον έχει απαθανατίσει εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια».

Σε απάντηση αυτών των ισχυρισμών, ο ατζέντης του Richard Simmons δήλωσε στη New York Post πως ο σταρ ήταν «ευτυχισμένος, υγιής και ζούσε τη ζωή που επέλεξε να ζήσει».

«Θα πεθάνει μόνος»

Ο βραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ Jack Nicholson έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχίες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των The Shining, One Flew Over The Cuckoo’s Nest και The Departed.

Στα χρόνια της ακμής του είχε τη φήμη του άντρα που καμία γυναίκα δεν μπορούσε να αντισταθεί. Φέρεται να βρέθηκε ερωτικά με χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των πρωταγωνιστριών Sandra Knight, Joni Mitchell και Angelica Huston.

Από τότε που κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία του How Do You Know το 2010, ο Jack Nicholson επέλεξε να ζήσει μια πολύ πιο ήσυχη ζωή και οι μυημένοι ισχυρίζονται πως έχει σταματήσει οριστικά την υποκριτική.

«Υπάρχει ένας απλός λόγος πίσω από την απόφασή του. Είναι η απώλεια μνήμης. Ο Jack Nicholson έχει προβλήματα μνήμης και δεν μπορεί πλέον να θυμηθεί τα λόγια του» υποστήριξε πηγή στο Radar.

Στα 86 του χρόνια δεν είχε καμία πρόθεση να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας ή τη δημόσια ζωή. Αλλά σπάνια τον έβλεπαν έξω από το σπίτι του τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και φωτογραφήθηκε στο μπαλκόνι του στο Μπέβερλι Χιλς, δεν είχε απαθανατιστεί δημόσια για 18 μήνες.

«Το έχει ξεκαθαρίσει. Το σπίτι του είναι το κάστρο του. Θα ήθελαν απλώς να βγαίνει από το σπίτι. Και να τους πει ή τουλάχιστον να καθησυχάσει τους ανθρώπους ότι είναι καλά», σημείωσε φίλος του στο Radar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ενώ εμφανίζεται περιστασιακά σε αγώνες των Los Angeles Lakers, όπως τον φετινό Μάιο, υπάρχουν φίλοι του που εκφράζουν την ανησυχία τους πως θα πέθαινε μόνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.