ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες για το 2022

H Τέιλορ Σουίφτ είναι η μοναδική γυναίκα στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων καλλιτεχνών

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες για το 2022

Μία λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες του 2022 παρουσιάζει το Forbes.

Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν τα κέρδη προ φόρων του προηγούμενου έτους, μείον τις αμοιβές για εκπροσώπηση (μάνατζερ, δικηγόρους, ατζέντηδες) ή/και τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησής τους.

1. Genesis – 230 εκατομμύρια δολάρια
Οι πρωτοπόροι του progressive rock ανήλθαν στην πρώτη θέση το 2022 με την πώληση μουσικών δικαιωμάτων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Concord Music Group τον Σεπτέμβριο. Η συμφωνία περιελάμβανε εκδοτικά δικαιώματα και τα έσοδα από τα δικαιώματα σειράς ηχογραφήσεων του συγκροτήματος, καθώς και από τη σόλο μουσική του Phil Collins (συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιού “In The Air Tonight”) και των μελών του συγκροτήματος Tony Banks και Mike Rutherford. Οι περιοδείες και τα λοιπά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής συμπλήρωσαν το εισόδημά τους.

2. Sting – 210 εκατ. δολάρια
Ο 17 φορές βραβευμένος με Grammy και πρώην frontman των Police -γνωστός για επιτυχίες όπως τα “Every Breath You Take” και “Roxanne”- έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια προ αμοιβών πουλώντας το σύνολο της μουσικής του παραγωγής, τόσο σόλο όσο και με τους Police, στην Universal Music Group τον Φεβρουάριο.

3. Τάιλερ Πέρι – 175 εκατ. δολάρια
Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας- μεγιστάνας των στούντιο είχε άλλη μια επικερδή χρονιά χάρη στις ταυτόχρονες ροές εισοδήματος από τον κινηματογράφο, τις τηλεοπτικές εκπομπές του BET και το εκτεταμένο backlot στην Ατλάντα που του ανήκει εξ ολοκλήρου. Στη δεύτερη χρονιά που βρίσκεται ανάμεσα στους 10 πιο ακριβοπληρωμένους διασκεδαστές του Forbes, ο Perry είναι ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος της λίστας με περιουσία που εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

4. Trey Parker & Matt Stone – 160 εκατ. δολάρια
Το διαβολικό δίδυμο πίσω από το South Park είχε άλλη μια εξαιρετική χρονιά, χάρη στα κέρδη από μια συμφωνία με το HBO Max και το Book of Mormon, το κωμικό μιούζικαλ της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τη συμφωνία τους με την Paramount, η οποία υπογράφηκε το 2021 και εγγυάται στο ζευγάρι 935 εκατομμύρια δολάρια για έξι χρόνια.

5. James L. Brooks & Matt Groening – 105 εκατ. δολάρια
Η αγαπημένη κίτρινη οικογένεια κινουμένων σχεδίων της Αμερικής, οι Simpsons, μετέφεραν και τις 30 σεζόν στο Disney+ από το FX σε μια συμφωνία streaming τον Απρίλιο του 2019 που έγινε μετά την προηγούμενη εξαγορά της Fox από την Disney έναντι περίπου 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνδημιουργοί της σειράς Brooks και Groening κέρδισαν 105 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

6. Μπραντ Πιτ – 100 εκατ. δολάρια
Η πώληση της πλειοψηφίας της εταιρείας παραγωγής Plan B από τον Πιτ τον Δεκέμβριο απέφερε στον ηθοποιό περίπου 113 εκατομμύρια δολάρια. Ο Πιτ κέρδισε επιπλέον περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από ρόλους στις ταινίες Bullet Train, Babylon και The Lost City.

7. Rolling Stones – 98 εκατ. δολάρια
Οι Βρετανοί γερόλυκοι του ροκ εισέπραξαν πάνω από 8,5 εκατομμύρια δολάρια ανά βραδιά σε μια περιοδεία σε 15 πόλεις της Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης συναυλιών Pollstar.

8. Τζέιμς Κάμερον – 95 εκατ. δολάρια
Η τεράστια επιτυχία του “Avatar: Ο δρόμος του νερού” έδωσε στον Κάμερον τον τίτλο του σκηνοθέτη τριών από τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών, μαζί με το πρώτο “Avatar” (2009) και τον “Τιτανικό” (1997).

9. Τέιλορ Σουίφτ – 92 εκατ. δολάρια
Οι συνδυασμένες ροές εισοδήματος από τις φυσικές πωλήσεις δίσκων, το streaming σε πλατφόρμες όπως το Spotify και τα ψηφιακά downloads συνθέτουν, μεταξύ άλλων, τα κέρδη της Swift. Το 2023 προβλέπεται ακόμα καλύτερο για την 33χρονη σούπερ σταρ, με ένα πρόγραμμα 52 συναυλιών σε όλες τις ΗΠΑ που ενδέχεται να της αποφέρει εννιαψήφια έσοδα.

10. Bad Bunny – 88 εκατ. δολάρια
Ο Πορτορικανός ράπερ, γνωστός για το συνδυασμό του reggaeton (μείγμα reggae από την Καραϊβική και ραπ από την ηπειρωτική χώρα) με το latin trap (υποείδος του χιπ-χοπ με ρίζες στις νότιες ΗΠΑ) γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η μερίδα του λέοντος των εσόδων του προήλθε από δύο περιοδείες: El Último Tour Del Mundo και The World’s Hottest Tour. Οι χορηγίες με εταιρείες όπως οι Corona, Cheetos και Adidas ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.